Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tonnen hoge boetes voor handel in verboden gewasbeschermingsmiddelen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de rechtbank in Breda geƫist dat een groothandelaar uit Oosterhout 737.480,07 euro moet betalen aan de staat. Het bedrijf is veroordeeld voor de handel in meer dan 20.000 kilo verboden gewasbeschermingsmiddelen. Ook een 45-jarige importeur uit Monster zal moeten dokken als het aan het OM ligt. De importeur zou dan 169.775 euro moeten betalen.

De groothandelaar verhandelde in totaal 20.500 kilo van de verboden stof BN3 en 1000 kilo van de verboden stof Lepidocide. Hiermee was een bedrag gemoeid van meer dan 1.100.000 euro. Het wederrechtelijk verkregen voordeel komt na aftrek van de inkoopprijs en andere kosten op een totaal van 737.480,07 euro.

Bij de importeur bedroeg de opbrengst van de verkoop van de verboden gewasbeschermingsmiddelen minus de gemaakte kosten in totaal 169.775 euro. Het OM wil die bedragen ontnemen. De rechtbank doet over zes weken uitspraak.
Publicatiedatum: