Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
SDE opent dinsdag 27 sept

Nieuwe subsidieronde voor verwijderen asbestdaken

Er zijn wat jaren overheen gegaan, maar nu zit het bij de meeste mensen toch goed tussen de oren: asbest is een venijnig goedje en daar kun je maar beter vanaf zijn. En omdat bedrijven steeds meer door overheid, verzekering en ook publieke opinie aangespoord worden het spul te (laten) verwijderen en omdat er tal van subsidies voor het grijpen liggen op het gebied van verduurzaming en het opwekken van groene energie, kan men beter vandaag dan morgen in actie komen. Te meer nog, omdat vanaf volgende week dinsdag, 27 september, een nieuwe SDE subsidie tender wordt geopend. "Een potje met niet minder dan 5 miljard euro", vertelt een tevreden Ronald Barten van B & H projecten.


Met een drone gemaakte foto's, waarop een legplan is uitgetekend

Steeds groter
Barten is gespecialiseerd in het verwijderen van asbestdaken en werkt op dat gebied nauw samen met Brinkman. Samen zorgen zij voor het verwijderen van die asbest en installeren ze er zonnepanelen voor in de plaats."Dit is voor menig tuinder al gauw een interessante combi", vertelt Barten. De aavragen die hij en zijn compagnons voorbij zien komen, worden dan ook steeds groter. Was een twintigtal paneeltjes vroeger ‘normaal’, nu krijgen zij opdrachten zonnepanelen te installeren die een gezamenlijk maximaal vermogen van ver over de 100.000 Wp (Wattpiek) hebben. "Er zijn niet minder dan 12 verschillende potjes beschikbaar. Die zijn natuurlijk nooit allemaal op een project van toepassing, maar ga je rekenen, dan is praktisch altijd een interessant verdienmodel te ontdekken."Drietal projecten
Bij wijze van voorbeeld wijst Bart op een drietal op stapel staande projecten, allen in de zogenaamde B-driehoek Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek. Het betreft een groenteteler en twee bloemenkwekers. "Voor alle drie geldt dat er slim gebruik gemaakt is van diverse subsidies. In twee gevallen heeft men kunnen putten uit de het SDE (Stimulering Duurzame Energieproductie)-potje. Er zal op die bedrijven voor resp. 255, 224 en 1.277 m2 asbest gesaneerd worden, waarop dan weer resp. 404, 360 en 450 zonnepanelen zullen worden geplaatst. In alle drie de gevallen zal dit resulteren in een vermogen van meer dan 100.00 Wp.

Haast geboden
"De ondernemer met asbest dak doet er, kortom, verstandig aan zich te laten informeren", vat Barten samen "En voor wat betreft het aanspraak maken op de tender, is in elk geval haast geboden: de eerste 4 miljard euro bedragende SDE subsidie van afgelopen voorjaar was al na paar weken compleet overschreven."

Voor meer informatie:
B & H Projecten B.V.
Slotenmakerstraat 53,
2672 GC Naaldwijk, Nederland
M: +31 6 13 27 82 24
E: [email protected]
www.benhprojecten.nl


Royal Brinkman
Jaco van Spronsen
Woutersweg 10
2691 PR 'S-Gravenzande
T: (0174) 44 61 00
M: 06-513 823 68
E: [email protected]
www.brinkman.nl