Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardwarmte Vogelaer en Green Well Westland tekenen interferentieovereenkomst

Op vrijdag 16 september werd een samenwerking geformaliseerd tussen de aardwarmteprojecten van Aardwarmte Vogelaer en Green Well Westland. Middels het tekenen van een interferentieovereenkomst door de directie van beide projecten werd een intensieve samenwerking bekrachtigt.

De doelstelling van deze overeenkomst is dat de partijen streven naar het inzichtelijk krijgen van mogelijke Interferentie en het minimaliseren van eventuele negatieve beïnvloeding tussen in de nabijheid van elkaar gelegen aardwarmtedoubletten en het maximaal sturen op positieve beïnvloeding.


Foto: Jos Scheffers en Ted Zwinkels namens Green Well Westland en Léon
Lankester, Henry Janssen en Martien Zuidgeest namens Aardwarmte Vogelaer.


Tevens wil men streven naar een brede basis voor uitwisseling en afstemming van alle beschikbare informatie en een optimale benutting van de beschikbare Aardwarmte in het gebied dat de winningsgebieden van partijen omvat.

Om de samenwerking te intensiveren, streven partijen naar het bereiken van consensus wanneer partijen tegengestelde belangen hebben. Voor dit streven geldt nadrukkelijk een inspanningsverplichting.

Concreet is er in de afgelopen jaren al veel informatie uitgewisseld tussen de projecten en wordt onder andere gebruik gemaakt van de kennis die de eerste geothermische mijnbouwonderneming in Westland, Green Well Westland, heeft opgedaan.

Binnenkort staan de eerste welltesten van Aardwarmte Vogelaer op het programma en tijdens de testen zal uitgebreide monitoring plaatsvinden om te bepalen of de naast elkaar gelegen doubletten elkaar beïnvloeden.

Green Well Westland en Aardwarmte Vogelaer zijn voornemens om de gemaakte afspraken en opgedane kennis ook te delen met de Westlandse belangenvereniging van geothermieprojecten (Terra Filos) en DAGO (Dutch Association for Geothermal Operators).

Publicatiedatum: