Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw Wettelijk Gebruiksvoorschrift CeCeCe

Onlangs is een nieuw WG afgegeven door het Ctgb voor het middel CeCeCe in de toepassing van bloemisterijgewassen. De sector is erg blij met de inspanningen van BASF hiervoor. Toegestaan is uitsluitend het professionele gebruik als groeiregulator door middel van een gewasbehandeling.

Het gebruik van CeCeCe in bloemisterijgewassen is beoordeeld conform de ‘vereenvoudigde uitbreidingsprocedure’. Er is voor deze toepassing geen werkzaamheids- en fytotoxiciteit onderzoek uitgevoerd. Daarom wordt aangeraden een proefbespuiting uit te voeren voordat het middel wordt gebruikt. Het risico voor het gewas bij gebruik van dit middel in dit toepassingsgebied valt onder verantwoordelijkheid van de gebruiker.



Toepassingsvoorwaarden
In de teelt van bloemisterijgewassen dient CeCeCe te worden verspoten met een volume van 500-1000 L water /ha. In de onbedekte teelt van bloemisterijgewassen mag het middel worden toegepast van maart tot en met april. Om zoogdieren te beschermen is toepassing in de onbedekte teelt van bloemisterijgewassen alleen toegestaan indien geen andere vegetatie dan het geteelde gewas aanwezig is. Bij mislukking van de teelt, kunnen zonnebloem, klaver en sla (Lactuca spp.) gedurende acht weken na toepassing niet worden geplant of gezaaid.

Let op: dit middel kan schadelijk zijn voor natuurlijke vijanden. Raadpleeg uw leverancier van natuurlijke vijanden over het gebruik van dit middel in combinatie met het gebruik van natuurlijke vijanden.

bron: LTO Glaskracht Nederland

Publicatiedatum: