MEER Wandhangers met violen, perkgoed, begonia’s, petunia’s, portulaca...

"Een zonnige dag eind augustus. Vanwege druk verkeer arriveer ik veel later dan gepland in het mooie ’s Gravenzande. Vlak tegen de duinen aan ligt het bedrijf van Bert & Ada van der Meer. Ze hadden samen eerder een eigen tuinbouwbedrijf maar hebben dat in 2008 verkocht. Na verschillende totaal andere banen begon het toch weer te kriebelen, gelukkig maar…!"

Onderstaande verhaal is van de hand van Carin Parie van Schoneveld Breeding en handelt over kwekerij Meer Wandhangers, het bedrijf van Bert en Ada van der Meer."Bert en Ada zijn gestart met de productie van wandhangers, wandhangers die afhankelijk van het seizoen gevuld worden met violen, perkgoed, begonia’s, petunia’s, portulaca en nog veel meer. In deze periode, augustus-september, ligt de focus op cyclamen.

Muren vol met wandhangers, muren gevuld met ware bloemenbommen van cyclamen in verschillende kleuren. Van wit tot diep donker paars, van roze tot rood, het is een prachtig gezicht en het is mooi om te zien hoe bevlogen Ada vertelt over de kwaliteit van hun product. Over de product- en kleurcombinaties, het uitproberen van nieuwe planten.
 
Natuurlijk de wandhangers zelf, met uitgekiende gaten waarin de plantjes tot wasdom kunnen komen in de juiste potgrondsamenstelling. Het enthousiasme spat er eraf..!

Terwijl Bert zich vooral bezighoudt met de teelt is Ada actief bezig hun product in de markt te zetten, en met succes. Hun wandhangers zijn inmiddels te vinden in diverse regionale tuincentra zoals Tuincentrum De Bosrand, maar ook bij ketens als Tuinwereld, Tuinland, Groenrijk en Ranzijn. Er zijn goede kansen dat hun wandhangers ook hun weg naar Duitsland zullen gaan vinden.

Voor mijzelf was het leuk dat er ook een grote partij hing met cyclamen Veranda Selections, een selectie waarbij alleen die cyclamen zijn opgenomen die als beste getest zijn voor buiten. Méér dan leuk, omdat ook Bert en Ada de kwaliteit hiervan konden zien wat betreft uniformiteit in bloei.Eenmaal in het tuincentrum worden de wandhangers aantrekkelijk gepresenteerd aan zuilen zodat het effect voor de consument goed zichtbaar gepresenteerd wordt.
Het label aan de zakken laat duidelijk zien hoe de planten water moeten krijgen, simpelweg met een petfles van anderhalve liter die bovenin het pijpje kan worden gezet. Eventjes vasthouden totdat de fles leeg is en zo komt het water binnen in de zak vervolgens met de juiste dosering bij de planten, het overtollige water loopt er gewoon uit.

MEER Wandhangers, de naam had de lading niet treffender kunnen dekken..
Want MEER staat niet alleen voor de naam van de eigenaars, maar zeker ook voor meer kwaliteit, meer passie, meer toegevoegde waarde, en dus voor meer bloeiplezier…

Ik ben naar huis gegaan met een warm gevoel en natuurlijk met een wandhanger met cyclamen. Om de dag, afhankelijk hoe warm het is, zet ik er een fles water in en elke keer als ik ernaar kijk word ik blij. Blij van de bloemenpracht en omdat ik het verhaal en de mensen erachter ken..

En ja…ik weet nu al dat deze wandhanger voor mij niet de laatste zal zijn, met wat ik gezien heb… Eerst straks de najaarsviolen waarvan er zich stiekem al bloemetjes naar buiten werken, maar dat is voor later…."

Voor meer informatie:
Meer Wandhangers
Ada van der Meer
Monsterseweg 92
2691 JK 's-Gravenzand
M: 06 20643553
E: info@meerwandhangers.nl
www.meerwandhangers.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.