Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landgard verleent studiebeurs aan drie jonge talenten

De stichting Landgard zal in het kader van haar studiebeursprogramma in de komende twee jaar drie jonge talenten met hun opleiding binnen de tuinbouw ondersteunen. Lisa Lücke, Tobias Drießen en Lukas Oeser kregen hun studiebeursoorkondes aan het begin van het nieuwe schooljaar in het 'Gartenbauzentrum Essen' overhandigd. Dirk Bader, directeur van 'Landgard Blumen & Pflanzen' en Willi Andree, curatoriumvoorzitter van de stichting Landgard, feliciteerden de studenten met hun studiebeurs.


Foto: De overhandiging van de studiebeursoorkondes in Essen. Van links naar rechts: Lukas Oeser, Wolfgang Schubert (afdelingshoofd Human Resources bij Landgard), Carsten Tovenrath (Human Resources bij Landgard), Lisa Lücke, Martin Monreal (plaatsvervangend directeur van het Gartenbauzentrum Essen), Dr. Karl-Heinz Kerstjens (directeur van het Gartenbauzentrum Essen), Tobias Drießen, Willi Andree en Dirk Bader.

Dirk Bader begroette de nieuwe studenten en ging in op de betekenis van een veelomvattende opleiding: "Als aankomend leidinggevende of zelfstandig bedrijfsleider is het verruimen van de eigen horizon van groot belang. Naast de vakkundige kwalificatie is het belangrijk om veel te leren over onderwerpen als bedrijfseconomie, persoonlijke ontwikkeling, recht, bedrijfsorganisatie en de positionering van een bedrijf op de markt. Als moderne en succesvol verkopende telerscoöperatie kan Landgard erbij helpen om een goede inzage te krijgen in de mechanismen van de markt. We zijn blij om de studenten bij ons te begroeten en hen ook de mogelijkheden te presenteren die Landgard voor hun eigen carrière biedt."

Financiële ondersteuning und begleitende Angebote
De studiebeurs van de stichting Landgard omvat een maandelijkse financiële bijdrage van 400 euro voor de duur van elf maanden voor 'Meisterschüler' (leerlingen in een meesterklasse), en voor de duur van 23 maanden voor agrarische bedrijfseconomen. Naast de financiële ondersteuning horen ook zaken als workshops, bedrijfspractica, werkprojecten bij Landgard en de deelname aan bedrijfsbijeenkomsten zoals de beursoptredens in het komende jaar voor het studiebeursprogramma tot het aanbod.
Publicatiedatum: