Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Angst voor oprukkende Xylella-bacterie

Op 26 augustus was onderzoeker Jan van der Wolf van Wageningen UR in het programma De Ochtend te horen in een reportage over de angst in de boomkwekerij voor problemen met de Xylella-bacterie. Vakantiegangers, die een plant meenemen uit Zuid-Europa, zouden ongewild een bacterieziekte kunnen importeren.

Xylella fastidiosa doodt planten en bomen en bestrijding is nog niet mogelijk. De bacterie komt van nature voor in Zuid- en Midden Amerika maar niet in Europa. Tót een paar jaar geleden. Hij is aangetroffen in mediterrane landen, maar een paar maanden geleden ook in Duitsland.

Wageningen UR doet onderzoek naar methoden om de bacterie Xylella fastidiosa zo snel mogelijk te kunnen detecteren maar er zijn vele manieren voor de bacterie om Nederland te bereiken. De kwekers nemen voorzorgsmaatregelen, want als de plantenziekte in Nederland toeslaat, dan dreigen harde en verstrekkende gevolgen voor de betrokken bedrijven.

Luister hier de uitzending terug.
Publicatiedatum: