Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Naktuinbouw en Hogeschool Leiden

PCR en realtime PCR in één opleiding

In drie dagen de PCR-techniek leren kennen en een verdieping maken in de realtime PCR-techniek voor de groene sector? In november organiseert Naktuinbouw samen met Hogeschool Leiden de driedaagse opleiding Realtime PCR voor de groene sector. Schrijf u in vóór 12 oktober en ontdek de fijne kneepjes van deze technieken op 22, 23 & 24 november 2016.

PCR en real-time PCR in één opleiding
De PCR-techniek wordt in de tuinbouw- en akkerbouwsector vaak gebruikt voor genetische kwaliteitscontrole en de detectie en identificatie van micro-organismen. Voor de detectie van bacteriën, virussen, schimmels en aaltjes is de PCR-amplificatietechniek niet meer weg te denken van het laboratorium.

Naktuinbouw en Hogeschool Leiden bieden sinds 2014 de opleiding Realtime PCR voor de groene sector aan. In deze opleiding zijn de opleiding Plantspecifieke PCR-technieken en de opleiding Plantspecifieke realtime PCR-technieken samengevoegd. De eerste dag wordt aandacht besteed aan de achtergronden van de PCR-techniek. De twee opvolgende dagen vindt een verdieping plaats naar de realtime PCR-techniek. Tijdens de opleiding wordt ingegaan op achtergronden, ontwikkelen, optimaliseren, analyseren en kwantificeren. Natuurlijk gaat u ook zelf in de praktijk aan de slag met PCR-bepalingen en het analyseren van de resultaten.

Voor wie?

De opleiding is ontwikkeld voor laboratoriummedewerkers uit de plantaardige sector. Als vooropleiding adviseren wij een vooropleiding op hbo-niveau of relevante praktijkervaring.

Wanneer & Waar?
De opleiding wordt georganiseerd op 22, 23 & 24 november 2016 bij Naktuinbouw in Roelofarendsveen.

Inschrijven kan hier.

bron: Naktuinbouw
Publicatiedatum: