Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

5 miljoen extra voor asbestsanering

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Milieu trekt 5 miljoen euro extra uit voor de subsidieregeling voor asbestsanering. Dat heeft zij deze week aan de Tweede Kamer gemeld.

Dijksma had eerder aangegeven het verloop van de subsidieregeling asbestdaken te zullen volgen en als er aanleiding toe is de hoogte van het subsidieplafond voor 2016 te herzien. Inmiddels is het subsidieplafond van 10 miljoen euro bereikt.
 
De staatssecretaris wil voorkomen dat aanvragers tot volgend jaar moeten wachten voordat er subsidie verleend wordt. Daarom heeft zij het beschikbare budget voor 2016 heb verruimd tot 15 miljoen euro.
 
Dijksma is blij dat de regeling zo goed blijkt aan te slaan. "Dit geeft aan dat de subsidieregeling inderdaad het saneren van asbestdaken stimuleert. Ik zal blijven monitoren of het gebruik van de regeling het gewenste verloop en effect heeft."
 
De regeling staat los van regelingen waarbij asbestdaken worden vervangen door daken met zonnepanelen.

bron: BloembollenVisie
Publicatiedatum: