Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rozenfestival Lottum trekt 50.000 bezoekers

Het Rozenfestival was ook dit jaar een succes. 50.000 bezoekers hebben Lottum bezocht tijdens het vierdaagse evenement. Met name het mooie weer en de hoge kwaliteit van de bloemwerken en mozaïeken waren belangrijke ingrediënten voor de succesvolle editie.Vele busgroepen
Het Rozenfestival 2016, dat als thema ‘Rozen uit de Kunst’ had, werd gekenmerkt door een groot aantal busgroepen die Lottum wisten te vinden. In totaal werden 150 bussen uit Nederland, Duitsland, België, maar ook Zwitserland en Noorwegen ontvangen in het rozendorp. De zaterdag was de drukste dag van het evenement.

Doelstelling gehaald
Het doel van Stichting Rozendorp Lottum, de organisatie van het Rozenfestival, was om 50.000 bezoekers te halen. Deze doelstelling is, net als in 2014, gehaald. Verdere groei van het Rozenfestival in bezoekersaantallen is geen streven van de stichting. Het verhogen van de kwaliteit van het festival is dat echter wel. Met acht nieuwe professionele bloemenarrangeurs, technische innovaties in de organisatie en een verjongd team aan bestuursleden, werkgroepleden en andere vrijwilligers zijn hier belangrijke stappen in gezet. Voor de volgende editie van het Rozenfestival zal de kwaliteitsslag verder doorgevoerd worden.

Rozenfestival 2018
In 2018 wordt het volgende rozenfestival gehouden. Van 10 t/m 13 augustus 2018 zal rozendorp Lottum wederom omgetoverd zijn tot een grote bloemenzee. In de evaluatievergadering in het najaar wordt het thema van het Rozenfestival 2018 bekend gemaakt. Ideeën voor het thema kunnen ingestuurd worden bij de stichting.

Voor meer informatie:
www.rozendorp.nl
Publicatiedatum: