Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw kas Beekenkamp Plants bijna klaar

Tholen - De 6,2 ha kas, die bij Beekenkamp Plants in Maasdijk wordt bijgebouwd, is bijna af. Dat blijkt uit een 'bouwupdate' op de website van Havecon, de aannemer van het project.

Afgelopen maart werd met de bouw begonnen en met een maand moet, als de planning wordt gehaald, het geheel voltooid zijn. De kas staat, het glas zit er zo goed als overal in en men is doende de betonnen vloer te storten.


Foto's: Havecon

Niet-diffuus
Bij dit project is gekozen voor standaard niet-diffuus glas. Veel kwekers kiezen tegenwoordig voor diffuus glas met als resultaat dat je niet meer bij de kas naar binnen kan kijken. Hier kan dat nog wel.De verpakkingshal is nog leeg. Over niet al te lange tijd zal het hier vol staan met verpakkingsmachines, sorteermachines en natuurlijk planten die klaar staan voor transport.

Groei
De nieuwbouw is naar eigen zeggen een logische stap gezien de groei in de verkoop van vrucht- en sierteeltgewassen in binnen- en buitenland. Hierdoor is er behoefte aan extra meters opkweekruimte.Sinds de oprichting in 1951 is de Beekenkamp groep uitgegroeid tot een bedrijf met 2200 medewerkers wereldwijd, een productie van meer dan 1,7 miljard jonge planten per jaar en een totaal areaal aan kassen van bijna 80 hectare.Voor meer informatie:
Beekenkamp Breeding
Korte Kruisweg 141
2676 BS Maasdijk
T: +31 (0)174 52 61 00
F: +31 (0)174 52 61 60
[email protected]
ornamentals.beekenkamp.nl

Publicatiedatum: