Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
25 t/m 29 september

Tuinbouwbedrijven uit Sri Lanka op bezoek in Nederland

Van 25 t/m 29 september komen 15 bedrijven uit de tuinbouwsector uit Sri Lanka naar Nederland. De deelnemende bedrijven zijn actief in de sierteelt en in groenten en fruit. Het betreft een diverse delegatie die de samenwerking met Nederlandse partijen graag verder wil opzetten.

U kunt op dinsdagmiddag 27 september in contact komen met de delegatie tijdens een seminar en matchmakingevent in Den Haag.

Hieronder de profielen van de sierteeltbedrijven die meedoen aan het bezoek:

Blooms Agriculture Enterprises, New Blooms Pvt Ltd
W.J. Conrad A Perera, Managing Partner
Dit bedrijf is actief in de productie van snijbloemen: Chrysanthemum, Gerbera, Gypsophila, Limonum, Matthiola, Phalaenopsis, Lilium en potplanten: Gerbera, Hydrangea, Phlox. Ze maken ook bloemstukken voor bruiloften, evenementen, en verkopen bloemen op de lokale markt en online.

Blooms Agriculture wil van de gelegenheid gebruik maken om de productie en marketing van snijbloemen uit te breiden.
www.bloomsflowers.net

Ceylon Foliage Pvt Ltd
Gayan Weerakkody, Directeur
Ceylon Foliage heeft meer dan 20 jaar ervaring in de productie van stekken voor de exportmarkt met name naar Japan en de EU. Het bedrijf biedt jaarrond productie van jonge planten.

Ze willen graag Nederlandse bedrijven ontmoeten die hun producten willen outsourcen of die hun eigen productie willen hebben als een joint venture. Ze doen onderzoek naar Nederland als exportmarkt.

Green Pets Pvt Ltd
W.P. Ranjith Kumara, Directeur
Green Pets is exporteur van planten, groenten en fruit naar Europa en het Midden-Oosten.

Het bedrijf wil kennismaken met Nederlandse importeurs en kwekerijen bezoeken. Ze willen in de toekomst nieuwe soorten produceren.
www.greenpets.lk

Lassana Flora Pvt Ltd
Dr. Lasantha Malavige, Voorzitter / Algemeen Directeur
Lassana Flora is een ISO 9001 gecertificeerd sierteeltbedrijf met meer dan 200 medewerkers. Het bedrijf heeft drie bloemkwekerijen op 1200 m, 1400 m en 1900 m boven zeeniveau.

Lassana Flora is op zoek naar partners voor mogelijk joint ventures, en naar leveranciers voor verpakkingsmachines, kassen en andere automatiseringsproducten voor de sierteelt. In Nederland zijn ze op zoek naar potentiële kopers van Sri Lankaanse bloemen en planten.
www.lassanaflora.com

Mike Flora Pvt Ltd
Dhammika Gunaratne, Algemeen Directeur
Mike Flora Group bestaat uit de bedrijven Mike Flora (Pvt) Ltd en Mike Flora International (Pvt) Ltd, en daarnaast ook een Tissue Culture Lab: Mike Biotech Asia (Pvt). Het bedrijf promoot in- en uitheemse planten in de internationale markt. Ze willen hun teelt uitbreiden naar bloeiende planten en snijbloemen.

Mike Flora wil in contact komen met mogelijke zakenpartners en potentiële kopers. Ze willen ook meer weten over huidige en toekomstige trends.
www.mikeflora.com

Omega Green Pvt Ltd
I.Anandatissa, Algemeen Directeur
I. D. D. Illeperuma
Omega Green is voor 100% in handen van Sri Lankanen. Ze kweken en exporteren potplanten, met name Livistona rotundifolia, Aglaonema, Zamioculcus Zamifolia, Draceana, Pleomele, Scheflera, Phillodendron, enz.

Ze willen graag kennismaken met leveranciers van jonge planten. Ze willen ook hun zakelijke activiteiten in Nederland uitbreiden.
www.omegagreenlanka.com

Ramya Horticulture Pvt Ltd
Mrs. Thushari Warakawa, Director
Ramya Horticulture Pvt Ltd levert tropische planten vanuit de kwekerij bij het Katunayake International Airport. Het bedrijf exporteert momenteel naar Nederland, Japan, Zuid-Korea, het Midden-Oosten, VS/Canada en de Malediven. Belangrijkste soorten zijn Livistona rotundifolia, Codiaeum, Dracaena sanderiana, Crassula, Aloe vera en Cordyline.

Ramya Horticulture is op zoek naar een geschikte importeur / inkoper van tropische planten.
www.ramyahorticulture.com

River View Flora
Alexis Yogendra Fernandopulle, Partner
Malathi Fernandopulle, Partner
River View Flora heeft meer dan 25 jaar ervaring in de sierteelt, en sinds 2006 als exporteur. De belangrijkste soorten zijn Dracaena sanderianas, Dracaenapurple compacta, cordyline spp. Cane palms/kentia palm. De producten worden met name geëxporteerd naar Japan en Europa.

Het bedrijf wil kennismaken met nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van irrigatie, bemesting, innovatieve kweekmethoden en ecologische gewasbescherming. Er is ook interesse in het telen van anthuriums en andere kasgewassen.
www.riverviewflora.com

Ruvini Aqua Plants Lanaka Pvt Ltd
Sanjaya Asanga Fernando, Algemeen Directeur
Het bedrijf is 3 decennia actief in de export van waterplanten.

Ruvini is op zoek naar een kweker van waterplanten die met hen samen kan werken. Ze zijn ook op zoek naar nieuwe soorten.
www.ruviniaqua.lk

Serendib Horticulture Technologies Pvt Ltd
Dilip de Silva, Voorzitter
Isha Wijeyeratnam, Directeur Biotechnologie
Het bedrijf werkt voornamelijk aan de opkweek van siergewassen en fruitplanten. Momenteel produceert het bedrijf bijna 2 miljoen planten per jaar. Het bedrijf heeft ook biotechnologiebedrijven opgezet in Qatar, Rwanda en Pakistan.

Het bedrijf wil graag netwerken met R&D bedrijven en instellingen en bekijkt de mogelijkheid van gezamenlijk onderzoek.
www.serendibhorticulture.com

Spear International Pvt Ltd
Mr. Shavesh Mendis, Directeur Business Development
Spear International exporteert kokossubstraten en andere producten op kokosbasis in Sri Lanka. Hun producten worden wereldwijd geëxporteerd naar meer dan 24 markten, waaronder de EU. Het bedrijf exporteert ook planten in meer dan 60 soorten.

Spear International wil graag samenwerken met Nederlandse bedrijven die willen uitbreiden in Sri Lanka. Ze zijn op zoek naar een geschikte partner om een nieuwe productiefaciliteit op te zetten in Sri Lanka voor productie en export van kokossubstraten.
www.spearcoco.com

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: