Eetbare, geurende rozen maken debuut

Tijdens de London Produce Show, die vorige maand gehouden werd, hebben verse, geurende rozen van kwekerij Westlands hun debuut gemaakt. Zij maakten onderdeel uit van een in het oog springende presentatie van producten van gespecialiseerde telers uit de Vallei van Evesham.

"Het telen van rozen voor garnering en als smaakmaker gaat al duizenden jaren terug," legt James Seymour uit, marketing en productmanager bij Westlands."Van de Romeinen is bekend dat zij tijdens vieringen rozenblaadjes gebruikten als confetti en als versiering voor tafels, schotels en banketten. Zij gebruikten rozen echter ook als ingrediënt in hun maaltijden. Momenteel zien we een hernieuwde belangstelling ontstaan, waarbij oude recepten weer in de mode komen. In het Verenigd Koninkrijk hebben we een lange historie als het aankomt op het gebruik van rozen in de keuken. Deze traditie is naar alle waarschijnlijkheid door kruisvaarders meegebracht naar ons land. Rozen worden veel toegepast in desserts zoals Rose Milk pudding, die geliefd was bij de Tudors en Stuarts, en in gebak en zoete lekkernijen met rozenfondant, die begin negentiende eeuw erg in trek waren."


"In dit eerst experimentele stadium, hebben we een selectie van 8 sterk geurende Engelse rozenrassen gemaakt, die bloeien van mei tot in september. De herkomst van de struiken heeft grote invloed op de diversiteit van de 'Old Rose' geuren, waaronder zich heerlijke aroma's bevinden, met noten van rode vruchten, munt, thee, zoete dessertwijn en kruidige mirre.""Bij de ontwikkeling van nieuwe producten stellen we de nauwe banden met onze chefkoks in Birmingham, die onderscheiden zijn met Michelin sterren, en de reacties van onze klanten zeer op prijs. Zo weten we zeker dat de producten die we telen en leveren aan de juiste eisen voldoen."

"Gedroogde rozenblaadjes zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk en de bloemige aroma zijn ze een veelzijdig ingrediënt in zowel zoete als zoute gerechten en in zomerse cocktails. Strooi eens wat rozenblaadjes over een Indiase curryschotel of vermaal de blaadjes samen met chilipepers om een verse Noord-Afrikaanse harissa te bereiden. De blaadjes zijn ook uitstekend te verwerken in siropen, jam en ijs en smaken geweldig in combinatie met pure chocolade, frambozen en een glas prosecco!"

"Aanvankelijk verkochten we uitsluitend hele bloemhoofden. Na gesproken te hebben met onze klanten, bieden we nu ook gebruiksvriendelijke, losse blaadjes aan. Gekoeld bewaard, blijven de blaadjes zo'n 6 tot 7 dagen goed.""Westlands rozen worden geteeld als culinair ingrediënt voor LEAF Marque en Assured Food Standards. Rozen die je gewoon bij de plaatselijke bloemist koopt zijn niet geschikt, omdat ze mogelijk behandeld zijn met gewasbeschermingsmiddelen en dus niet voor consumptie geschikt zijn."

"We verwachten in eerste instantie dat de vraag met name van groothandelaren en klanten uit de foodservicebranche zal komen maar hopen in de nabije toekomst de stap naar de supermarkt te maken."


Voor meer informatie:
James Seymour
Tel: +44 1386 41436
Email: JamesSeymour@westlandswow.co.uk
Skype: james_westlands
www.westlandswow.co.uk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.