Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
18 juli, Honselersdijk

Proefbezoek CO2 opname Phalaenopsis

In de CO2 faciliteit bij Demokwekerij Westland is afgelopen tijd onderzoek uitgevoerd naar de CO2 opname van Phalaenopsis (cultivar Sacramento). Het onderzoek wordt bijna afgerond. De leden van de gewascoöperatie Potorchidee krijgen nog een laatste keer de gelegenheid om de proef te bekijken. U kunt de verschillen tussen de behandelingen dan met eigen ogen zien (400 ppm / 800 ppm /400 ppm dag en 800 ppm nacht). Hierna worden de laatste (destructieve) metingen gedaan. Tijdens een volgende ALV worden de eindresultaten gepresenteerd.

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder regie van telersvereniging TTO in het kader van het project ‘Zuiniger met CO2 bij gelijkblijvende of hogere productie’. Het project wordt gefinancierd vanuit het programma Kas als Energiebron (het innovatie- en actieprogramma van LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van Economische Zaken). Ook de gewascoöperatie Potorchidee draagt financieel bij.

Aanmelden
Deze bijeenkomst is alleen te bezoeken door de leden van de gewascoöperatie Potorchidee. Geef uiterlijk vrijdag 15 juli per mail of telefoon door of u aanwezig bent aan Stefan Persoon; e-mail [email protected], telefoon 06 473 660 20.

Voor meer informatie: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: