Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie subsidieregelingen energie-innovaties voor tuinbouwondernemers

Op 1 juli zijn drie subsidieregelingen voor energie-innovaties geopend, die interessant kunnen zijn voor ondernemers uit de sector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen:

Subsidie DEI-regeling
Deze subsidie ondersteunt de demonstratie van energie-innovaties. Het gaat daarbij om technologieën die de potentie hebben om de Nederlandse economie te versterken. Daarnaast dragen ze bij aan een duurzame energiehuishouding. De DEI-regeling focust op omzet, werkgelegenheid én export van en door Nederlandse fabrikanten, technische dienstverleners of leveranciers. Met de regeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken de economische (groene) groei in Nederland. Projecten dienen als een voorbeeld voor het buitenland.

Subsidie Maatschappelijk Verantwoord Innoveren Energie
Deze subsidie helpt veelbelovende innovaties slagen die al vroegtijdig de ethische en maatschappelijke aspecten van de innovatie meenemen. De regeling stimuleert onderzoek naar: energie-technologie in de praktijk en omgaan met weerstand, samenwerking in de keten op het gebied van energie-innovatie en gebruikersgedreven prototyping van energie-innovaties.

Subsidie voor Systeemintegratiestudies
​Deze subsidie stimuleert haalbaarheidsstudies naar de grootschalige opslag en conversie van duurzaam opgewekte elektriciteit. Het gaat om studies voorafgaand aan een R&D-project of een investeringsproject.

Op 8 september is een bijeenkomst voor ondernemers, onderzoekers en kennisinstellingen over de DEI-regeling en de regeling Hernieuwbare Energie. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Bron: Topsector tuinbouw & uitgangsmaterialen
Publicatiedatum: