Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorkom ziektes en schades met Thermoview

Als de temperatuur van een bloem of vrucht onder het dauwpunt komt, kunnen er verschillende ziektes ontstaan, zoals botrytis en rotkop. Als de temperatuur juist te hoog is, dan is er kans op schade. LetsGrow.com heeft nu de oplossing om dit voor te zijn: een thermocamera die gecombineerd wordt met gegevens uit uw klimaatcomputer. De Thermoview 48 meet uw temperatuur in het gewas en geeft een seintje als bijvoorbeeld het gewas het dauwpunt bereikt.LetsGrow.com verzamelt en analyseert alle data die professionele telers nodig hebben voor het verbeteren van hun teelt en bedrijfsvoering en het uitsluiten van risico's. Manager Peter Hendriks van LetsGrow.com: "We krijgen geregeld de vraag of wij een oplossing hebben om ziektes en schades te voorkomen. Hoe mooi zou het zijn als een teler een seintje krijgt als bloemen of vruchten te warm of te koud zijn? Zo kun je schades en ziektes voorkomen. En dat is veel verstandiger dan alleen inzetten op genezen!"

Real-time inzicht
Samen met een leverancier van warmtebeeldcamera’s lanceert LetsGrow.com de Thermoview 48. Hendriks: "Daar zijn we best trots op. Met deze thermocamera, die op het LetsGrow.com platform is aangesloten, is het mogelijk om vruchten, bloemen en planttemperaturen realtime te meten met slechts één apparaat!"Omdat het LetsGrow.com-platform ook andere databronnen ontsluit, is het mogelijk de temperatuur en de RV vanuit de klimaatcomputer of andere (draadloze) sensoren realtime binnen te krijgen. Hiermee is het dauwpunt te berekenen. Als de vrucht- of bloemtemperatuur het dauwpunt nadert krijgt de teler een notificatie. Hendriks benadrukt dat de camera een uitbreiding is op reeds bestaande sensoren van klimaatcomputers en deze niet vervangt.

'Hier stuur ik nu op'
De Thermoview 48 van LetsGrow.com is de afgelopen periode getest door enkele telers. Zij konden zo ervaren wat het effect van uitstraling van het gewas is op de koptemperatuur van het gewas. Zo vertelt een komkommerteler: “Je merkt duidelijk het effect van schermen op de koptemperatuur. Ik zie dit in de grafieken, maar ook de foto’s die elk uur worden genomen en als filmpje afspeelbaar zijn. Dat geeft mij enorm veel inzicht in het gedrag van de koppen onder verschillende omstandigheden. Hier stuur ik nu op. Samen met mijn teeltadviseur overleg ik de resultaten. En over de nieuw gegenereerde inzichten hebben we veel zinvolle discussies.”Verticale temperatuurverschillen
De Thermoview 48 in combinatie met het LetsGrow.com-platform biedt meer relevante informatie, vertelt Hendriks. "Zo zijn bijvoorbeeld in één oogopslag verticale temperatuurverschillen te ontdekken. Met het platform en de Thermoview 48 van LetsGrow.com weet u wat er echt aan de hand is met uw gewas, realtime en met historische gegevens."

Voor meer informatie:
LetsGrow.com
Westlandseweg 190
3131 HX Vlaardingen
T: +31 (0)10 460 81 08
F: +31 (0)10 460 80 00
[email protected]
www.letsgrow.com
Publicatiedatum: