Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mark Rutte op bezoek bij De Winter en MDK

Tholen - "Goedemiddag, met Marianne de Winter." "Goedemiddag, met Nia Palli, chef protocol van de minister president, spreekt u." "Goedemiddag." "Vraagje, de premier zou graag uw bedrijf bezoeken en wel op donderdag 2 juni om 13:20, schikt dat?" "Natuurlijk, we zetten de koffie klaar." "Mooi, tot dan." "Tot dan."

Zo gezegd zo gedaan en op 2 juni om 13:20 stond hij op de stoep. Hij kwam zich, eigenlijk zonder noemenswaardige aanleiding, laten informeren over het wel en wee van de logistieke sector – en in het bijzonder die van de sierteelt.



Dat doet de premier wel vaker, liefst een aantal keer per maand. Hij is graag op de hoogte en – zo bleek uit alles – hij vindt het leuk een kijkje achter de voordeur te nemen. Tijdens het bezoek aan de Winter liet hij zich door directie bijpraten over de onderneming en de uitdagingen waarvoor het zich geplaatst weet.


Uiteraard meer pers aanwezig (hier geïnterviewd door Omroep West - klik hier voor de beelden)

Natuurlijk is de keuze voor De Winter niet helemaal uit de lucht gegrepen. Afgelopen jaar won het bedrijf nog de TLN Ondernemersprijs en het familiebedrijf, dat door broer en zus geleid wordt, heeft zijn sporen in de sector verdiend. Bovendien innoveert het bedrijf volop, zoals met bijvoorbeeld het project Greenport Logistics, waarin het de samenwerking zoekt met 9 andere transporteurs. De handel wordt fijnmaziger en door de koppen bij elkaar te steken zijn dergelijke uitdagingen beter het hoofd te bieden. Of, zoals Mark Rutte zelf zei: 'De koek is groter als je samenwerkt en de Winter heeft dat goed begrepen".


Een bijzondere opdracht vandaag: zo vervoer je karren met planten, zo breng je de premier naar z'n volgende afspraak...

Een ander puntje van zorg zijn de veranderingen in de WGA, de wet waarin de verplichtingen van de werkgever t.a.v. zieke of arbeidsongeschikt geraakte werknemers geregeld is. Er gaat het een en ander verschuiven in wie precies waar voor opdraait - de mate waarin de werkgever voor de kosten van arbeidsongeschiktheid opdraait vs. de mate waarin hij dit kan afdekken - en dat niet per se in het voordeel van de eerste.



Vervolgens werd ook nog een bezoek gebracht aan kwekerij MDK Flowers & Green. De in decoratief groen gespecialiseerde kweker ligt op steenworp afstand van de veiling en is klant bij de Winter. Rutte, die er door een chauffeur van de Winter heen gebracht werd, liet zich ook daar uitgebreid informeren over de gang van zaken en nam zelf even een kijkje in de kas.


Rutte krijgt uitleg over de dagelijkse gang van zaken


Met directeur van MDK Marcel Duijvesteijn


...en met management assistente Susan Beekenkamp


Een medewerker vertelt over oogst en verwerking


Beetje dringen - maar wat een fantastische kas


Een deel van het team van MDK