Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exclusieve roos maakt nieuwbouw Keniaanse school mogelijk

Klanten van Royal FloraHolland ontdekten tijdens hun studiereis naar Kenia een wel heel bijzondere cultivar: roos Arancio. Een sterke roos met harde kroonblaadjes en een opvallende helder oranje kleur. De bloemisten zagen kansen voor hun bloemenwinkel. Maar wilden ook iets doen voor Kenia. Het land waar ze vele, soms bizarre, indrukken hebben opgedaan.



Een van de hoogtepunten was een bezoek aan Panocal, een rozenkweker 400 km boven Nairobi. Aanvoerder van zowel de bloemistenklokken in Naaldwijk en Eelde. Panocal is zeer tevreden over de afzet en was vereerd dat bloemisten de moeite namen om deze reis te maken. Naast het bedrijfsbezoek aan Panocal stond ook een bezoek aan de lokale school op de planning. Hier krijgen kinderen van de medewerkers van Panocal de kans om een opleiding te volgen. Iets wat in Kenia een luxe is.



Spectaculaire introductie
Roos Arancio wordt op de Bloemistenklokken en exportklok op locatie Naaldwijk op een spectaculaire wijze geïntroduceerd. Paul Wekesa, eigenaar van Panocal, wil de totale opbrengst van de eerste Arancio-verkoop op de klokken van Royal FloraHolland beschikbaar stellen voor een nieuwbouw aan de basisschool bij het bedrijf.

Op de Bloemistenklok Naaldwijk vertelt een klant Voorafgaand aan het veilproces over zijn ervaringen in Kenia. Op de Bloemistenklok Eelde zal Paul Wekesa zelf aanwezig zijn en het initiatief toelichten. "Een geweldig initiatief die wij als klanten van bloemistenklokken Eelde en Naaldwijk moeten oppakken," zegt Frits Jilderda (Jilderda uit Damwoude), klant van de Bloemistenklok.



Meedoen
Wilt u als klant van FloraHolland ook een bijdrage leveren aan de toekomst van deze kinderen? En daarnaast als eerste deze exclusieve roos inkopen? Bied dan op de aangegeven data mee op de Bloemistenklokken en exportklok op locatie Naaldwijk. De partijen worden voor het reguliere veilproces geveild.
  • Bloemistenklok Naaldwijk: dinsdag 9 februari 2016
  • Bloemistenklok Eelde: donderdag 11 februari 2016
  • Exportklok Naaldwijk: vrijdag 12 februari 2016
Kenmerken van de roos Arancio:
  • lange stelen (40-70 cm)
  • lang vaasleven
  • opvallende helder oranje kleur en een grote knop
  • harde kroonblaadjes
  • de bloem opent langzaam waardoor de klant extra lang kan genieten

Bloemist-klanten op studiereis naar Kenia
Klanten van de Bloemistenklokken in Naaldwijk en Eelde waren van 10 tot en met 18 januari 2016 op studiereis naar Kenia, onder begeleiding van Arie Bezemer en Tom Stellingwerf van Royal FloraHolland. Contact tussen klanten en de internationale kwekers is belangrijk. Daarom faciliteerde Royal FloraHolland de studiereis.

Bron: FloraHolland
Publicatiedatum: