Fusie Keukenhof is bekrachtigd

De fusie van Stichting Kasteel Keukenhof en Stichting Van Lansenbergh is bekrachtigd met een handtekening van alle bestuurders.

Zij ondertekenden de fusiedocumenten waarmee de oprichting van de nieuwe Stichting Graaf Carel van Lynden een feit is. Deze stichting is vanaf 1 januari 2016 eigenaar van twee bedrijven: Kasteel Keukenhof en Bloemententoonstelling Keukenhof. De fusie van de stichtingen is een bestuurlijke aangelegenheid. Per 1 januari komt er een nieuw bestuur en treden alle huidige bestuurders af. Ook komt er een nieuwe Raad van Toezicht. Daarmee voldoet de stichting aan de eisen van moderne governance. De doelstelling van Stichting Graaf Carel van Lynden is het behoud van cultureel erfgoed in de breedste zin.

De beide bedrijven, Kasteel Keukenhof en Bloemententoonstelling Keukenhof, blijven hun eigen activiteiten uitvoeren.De besturen zijn verheugd met het genomen besluit en zijn ervan overtuigd dat hiermee een gezonde basis is ontstaan voor het behoud van Landgoed Keukenhof op de lange termijn.

Stichting Kasteel Keukenhof en Stichting Van Lansenbergh (de rechtsopvolger van Stichting Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof) hebben al vaker fusiegesprekken gevoerd. Zij zijn verheugd dat het deze keer is gelukt om de fusie te effectueren.

Op initiatief van Lies Spruit, burgemeester van Lisse, werd op 16 maart de fusie-intentie ondertekend.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven