Projectdirecteur Meijer van Floriade vervangen door ad interim Van Garderen

Directeur Henk Meijer van de projectorganisatie Floriade in Almere is vervangen door ad interim Esther van Garderen. Bij gebleken geschiktheid blijft zij als projectdirecteur aan. "We zitten in een nieuwe fase op weg naar de start van de Floriade. Meijer vond het daarom tijd om terug te treden", zo laat Marieke Brentjens, woordvoerder van de gemeente weten.

Meijer was als projectdirecteur vanaf het moment van de gunning bij de Floriade betrokken. Hij heeft onder meer meegeholpen met het maken van het Masterplan Floriade dat voor de zomer door de gemeenteraad werd goedgekeurd. In dat plan staat onder meer dat er een aparte BV moet worden opgericht die de aanloop naar en de Floriade zelf moet doen.

Wethouder Herrema meent dat het Floriadeproject nu een 'uitvoeringsfase' ingaat. Hierbij horen mensen met andere kwaliteiten. De projectorganisatie blijft wel grotendeels uit dezelfde ambtenaren bestaan en wordt waar nodig aangevuld met externe deskundigen. Nog dit jaar verwacht Herrema de voorzitter van de Raad van Commissarissen en de directie bekend te kunnen maken. Begin volgend jaar moet de structuur van de op te richten BV duidelijk zijn. Ook moet begonnen worden met de aanleg van de infrastructuur op het terrein.

bron/foto's: Omroep Flevoland, 27/11/15

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven