Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
wederom vermoedens Italiaanse fraudeurs

Turijn bereidt zich voor op Valentijn

Afgelopen weken was het weer raak. Bij een aanvraag voor een onderzoeksrapport over een nieuwe debiteur uit Turijn bleek deze snel gelinkt te kunnen worden aan een beruchte oplichtersgroep uit het Noorden van Italië.

Ook Valentijn is elk jaar weer een reden voor oplichters om een vertrouwde relatie op te bouwen met een nieuwe leverancier. Voor de Valentijn geven ze dan een paar grote orders af om vervolgens daags na de feestdag met de noorderzon te vertrekken met het achterlaten van grote schulden. AgroCheck ziet het vόόr en na de feestdagen telkens weer gebeuren en kijkt met lede ogen toe hoe bedrijven er toch weer intuinen.

De laatste weken heeft het bedrijf weer meerdere aanvragen gekregen op een debiteur uit Turijn. Wat blijkt ? Half november is het vestigingsadres van de debiteur gewijzigd naar een bij hen reeds bekend adres in Turijn. In oktober 2014 is men er nog geweest voor een aantal lopende incassoprocedures. Hierdoor kon direct de koppeling gemaakt worden naar de ‘dubieuze debiteur’ en konden klanten tijdig gewaarschuwd worden.

AgroCheck adviseert bedrijven om van elke nieuwe debiteur altijd een achtergrond check te doen. Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: