Rocket Farms is een van de drie grootste groothandelaren van binnenplanten, verse kruiden en potplanten in de VS en de op één na grootste in Californië. Het bedrijf heeft meerdere productielocaties verspreid over Half Moon Bay en de Salinas Vallei. Een breed assortiment van eetbare kruiden, fruit en groenten wordt jaarrond geteeld over 70 ha gemengde groeifaciliteiten en via detaillisten uit het hele land verkocht.

Procesregeling
Corwin Graves, Teeltmanager van Rocket Farms over de zoektocht naar een procescomputer: "In 2014 waren we op zoek naar een procescomputer die onze 38 klimaatzones met verwarming, ventilatie, schermen, verlichting en meer dan 200 irrigatiekranen kon aansturen. Eén van de vereisten was om de diverse teeltafdelingen met verschillende gewassen te kunnen fijnregelen. Daarbij willen we in onze procesregeling de vrijheid hebben in het uitzetten van onze eigen strategie waarbij we meerdere invloeden voor verschillende factoren kunnen instellen voor een nauwkeurige procesregeling.""We hadden positieve ervaringen met onze vorige computer, de Hoogendoorn Economic. Dus, in 2015 kochten we de Hoogendoorn next generation iSii procescomputer om klimaat, irrigatie en energie-installaties aan te sturen in één van onze glazen kassen van 10 ha."

Monitoren
"Op basis van grafieken, overzichten en rapporten optimaliseren we de klimaatinstellingen. De grafieken zelf zijn zeer handig omdat we hiermee meerdere variabelen binnen één gebied kunnen monitoren. Dit is soms nodig om een probleem vast te stellen. Sinds de installatie hebben we een meer uniform klimaat, is de hoeveelheid pathogene schimmels verlaagd en kunnen we minder personeel inzetten."

Voor meer informatie:
Hoogendoorn Growth Management
T: 010 460 80 80
Email: info@hoogendoorn.nl
www.hoogendoorn.nl