Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinbouw wil samenwerken met cosmetische sector

De cosmetische sector is al langer in beeld bij de Nederlandse tuinbouwsector als mogelijke afnemer van plantenstoffen, die kunnen dienen als natuurlijke ingrediënten voor hun producten. Via verschillende wegen wordt geprobeerd een brug te slaan tussen de tuinbouw en cosmeticabedrijven.

Het Innovatie- en Demonstratie Centrum (IDC) Bollen & Vaste Planten helpt ondernemers in de bollen- en vaste plantensector bij het realiseren van innovaties. Tijdens een kennisarena met workshops van verschillende partijen over de vraag waar de meeste kansen lagen voor de sector kwam de cosmetische sector naar voren als een kansrijke industrie. De sector staat nu prominent op de agenda.

Het IDC benaderde het Kenniscentrum Plantenstoffen om verder vorm te geven aan de mogelijkheden die er liggen om de samenwerking tussen de cosmetische sector en de Nederlandse tuinbouw te stimuleren. Volgens Barry Looman, projectleider van het IDC, ligt er een grote uitdaging in het overbruggen van de kloof tussen de producenten van plantenstoffen en de potentiële afnemers hiervan in de cosmetische industrie.

Cosmetic 360 beurs Parijs
Op 15 en 16 oktober bezochten Leon Mur en Jac Wijkmans namens het Kenniscentrum de beurs Cosmetic 360, een initiatief van Cosmetic Valley waarbij alle Franse parfum- en cosmeticaproducenten zijn aangesloten. Een belangrijk deel van de beurs was gewijd aan innovatie. Dat bleek wel uit de grote belangstelling die de bedrijven toonden in de mogelijkheden van natuurlijke ‘actieve’ ingrediënten.

Diverse grote bedrijven hebben aangegeven interesse te hebben in samenwerking met het KCP en de Extractenbibliotheek om plantenstoffen vanuit de Nederlandse tuinbouw te gaan toepassen. Ook kondigde Cosmetic Valley aan te gaan participeren in een Europees Interreg project op het gebied van plantenstoffen.

Bron: Kenniscentrum Plantenstoffen
Publicatiedatum: