Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
26 november, 3 december

Masterclass Plantfysiologie & Klimaatbeheersing bij Hoogendoorn

Hoogendoorn verzorgt een tweedaagse Masterclass Plantfysiologie en Klimaatbeheersing op 26 november en 3 december 2015 in het trainingscentrum van Hoogendoorn te Vlaardingen. De cursus is bestemd voor sierteelttelers die het ideale kasklimaat willen leren creëren en behouden. De inschrijvingen zijn nu geopend. Het theoretische deel wordt aangevuld met diverse praktijkvoorbeelden. Telers kunnen hierdoor de geleerde lesstof direct toepassen in de Hoogendoorn klimaatcomputer. De cursus kan ook leerzaam zijn voor telers zonder een Hoogendoorn klimaatcomputer.Tijdens de Masterclass Klimaatbeheersing krijgen de cursisten uitleg over klimaat regelen op basis van de energie- en waterbalans van de kas en hoe de plant hierop reageert. Met vernieuwde inzichten (o.a. “Het Nieuwe Telen”) over verwarmen, ventileren en schermen, evenals luchtbevochtiging en belichting, wordt toegelicht hoe het ideale kasklimaat gecreëerd kan worden.

Bovendien worden de veelzijdige instellingsmogelijkheden van de Hoogendoorn klimaatcomputer besproken. Daarmee kunnen de klimaatregelingen – gericht op de eigen kas – zo gunstig mogelijk worden ingesteld.

De Masterclass wordt door ervaren Hoogendoorn instructeurs verzorgd, namelijk onderzoeker kasklimaat Jan Voogt en adviseur glastuinbouw René Beerkens. Voor teeltgerichte onderwerpen wordt een externe deskundige ingeschakeld. Zij geven gezamenlijk de cursisten uitleg over de natuurkundige principes van klimaatregeling en vochtbeheersing in de kas. Dit zal vervolgens worden vertaald naar concrete instellingen van de klimaatcomputer, mede aan de hand van vragen en voorbeeldsituaties, die door de cursisten zelf zullen worden ingebracht.

Praktische informatie

Datum: Masterclass Plantfysiologie & Klimaatbeheersing (sierteelt): 26 november (dag 1) 3 december (dag 2)

Locatie: Hoogendoorn, Westlandseweg 190, Vlaardingen

In-company locatie: Op aanvraag is dit mogelijk.
Kosten: € 1025,- per persoon (De cursus komt in aanmerking voor een Colland subsidie van 50%.)

Inschrijven kan via het inschrijfformulier. De uiterste inschrijfdatum is 23 november.Voor meer informatie:
Hoogendoorn
tel. +31 (0)10 460 80 80
www.hoogendoorn.nl
Publicatiedatum: