Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Henk Raaijmakers nieuwe voorzitter LTO vakgroep Bomen en vaste planten

Het Federatiebestuur van LTO Nederland heeft Henk Raaijmakers uit Deurne voor vier jaar benoemd tot voorzitter van de vakgroep Bomen en vaste planten van LTO Nederland. Hij was al enige tijd waarnemend voorzitter van deze LTO-vakgroep sinds het vertrek van Peter Bontekoe uit Boskoop, die sinds begin 2011 de vakgroep aanvoerde.



Raaijmakers (57) volgde na de Lagere Sierteeltschool (plantenteelt en tuinaanleg, Eindhoven) en de Middelbare Tuinbouwschool (tuinaanleg en boomkwekerij, Venlo) parttime opleidingen aan Nijenrode (NICE), Avicenna (academie voor leiderschap) en Interlinqua. Hij is directeur en eigenaar van een tuinplanten- en handelskwekerij (‘De Oude Aa’) in Deurne.

Vanaf 2005 is de nieuwe vakgroepvoorzitter bestuurlijk actief binnen de ZLTO, eerst als lokaal bestuurder en sinds 2010 als voorzitter van de afdeling Deurne. Vanaf 2011 is hij tevens voorzitter van de ZLTO vakgroep Bomen en vaste planten en vice-voorzitter van de gelijknamige LTO-vakgroep. Hij is ook voorzitter van de Raad van de Boomkwekerij.

Raaijmakers vindt dat hij de voorzittershamer overneemt in een periode met grote veranderingen op bestuurlijk terrein. Collectieve voorzieningen zijn afgeschaft en de samenleving verlangt een ander gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. “Ook op het gebied van arbeid is veel in beweging. Het is mijn ambitie om de LTO-leden met bomen en vaste planten economisch stevig te verankeren in dit nieuwe tijdperk”, aldus de nieuwe voorzitter. Zo ziet hij perspectief in strategische samenwerkingsverbanden voor thema’s als plantgezondheid, (internationale) handelsvoorwaarden en werkgeverschap.
Publicatiedatum: