Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Cherry Lin, Lytone Enterprise: "houdbaarheid oncidium stijgt met 50%"

"Ethyleenblokkers maken zeevracht aantrekkelijker"

Steeds meer transport vindt plaats over zee. Het is veertig procent goedkoper dan luchtvracht en de temperatuur fluctueert minder. Langere transporttijden weerhouden veel producenten er echter van om zeevracht te gebruiken aangezien het de versheid en kwaliteit van versproducten beïnvloedt.

Lytone Enterprise uit Taiwan heeft daarom gezocht naar een oplossing. Ze hebben een tablet en sticker ontwikkeld, die opname van ethyleengas vermindert en zo de houdbaarheid van perishables verlengt. Deze tablet/sticker productserie, AnsiP, kan de houdbaarheid van orchideeën tot wel 50 procent verlengen.


Cherry Lin op de IFEX in Tokio, Japan.

Hoe werkt het?
Elke tablet LytoFresh kan worden gebruikt voor één kubieke meter. Cherry Lin: "Gewoonlijk gaan de geoogste bloemen de koelcel in om te worden voorgekoeld. AnsiP tabletten kunnen in een emmer water worden gegooid zodra het voorkoelen begint nadat de koelcel is gevuld. Het gas dat wordt vrijgegeven door de tablet blokkeert de ethyleengasreceptor op het plantaardige materiaal en na vier uur is de bloem klaar voor verzending. De wateremmer kan worden geleegd als regulier sanitair afval." Voor telers zonder koelcel is er een sticker ontwikkeld, die in de doos kan worden geplaatst. De sticker kan de hele reis in de doos blijven zitten en heeft slechts een kleine hoeveelheid water nodig om het gas vrij te geven.

Voor meer informatie:
Lytone Enterprise Inc.
Publicatiedatum: