Ruud Batist, Gerberakwekerij Batist;

Supermarkt en bloemist zetten groot in op Halloween

Tholen - Binnenkort is het Halloween en natuurlijk gaat de sierteelt hier niet aan voorbij. Zo kan men op de bloemistenklok van FloraHolland de meest fantastische producten voorbij zien komen: veel groen- en herfstkleuren, bessen, sierfruit, lampioenplanten, Halloween Rozen van Viproses, bloemstukken – al dan niet met een spinnetje erbij – of zelfs een ‘Halloween mix, Glow in the dark en Chocodreammix’ van Kweker Sassen.


De germini's staan weer klaar om richting Engeland te gaan @germinitweets #oranje #Halloween (bron: tweet Ruud Batist)

“Donkere en felle kleuren doen het goed”, weet ook Ruud Batist, gerberakweker in Maasdijk. “Met name fel oranje – de kleur van de pompoen – is erg gewild, en omdat er niet veel bloemen of planten zijn die een dergelijke kleur hebben, hebben wij wat dat betreft een mazzeltje.” De kweker produceert germini’s in alle kleuren, maar rond deze tijd zorgen ze er – speciaal voor Halloween – voor veel oranje en cerise in het assortiment te hebben.


Halloween mix, Glow in the dark en Chocodreammix van Kweker Sassen op de #Bloemistenklok Eelde (bron: tweet Marco den Hollander)

Engeland
De kweker doet veel zaken in Engeland. “Je merkt dat de supermarkten en bloemisten steeds meer werk van Halloween maken, in heel West-Europa wel, maar ook zeker in Engeland. We zijn vorig jaar op marktverkenning naar Engeland geweest en je ziet dat supermarkten daar in het algemeen veel werk maken van de bloemen- en plantenverkoop. Een supermarkt heeft daar meestal iemand exclusief voor het verzorgen van de groenafdeling in dienst. Dat is hier toch wat eenvoudiger.”


Choco Halloween en Glow in the Dark rozen van @viproses bij @Plantion voor de klok. Speciaal voor #Halloween! (bron: tweet Plantion)

Pompoenen
Het Halloween item bij uitstek is uiteraard de pompoen. De pompoenenhandel is alweer zo goed als gelopen. Onder de Nederlandse producenten heerst, zo meldt een anonieme pompoenen kweker, een bedrukte stemming. “In september heeft het veel geregend, maar juist dan heb je veel zon nodig. En er hoeft maar een plekje op de vrucht te komen en je kunt er niets meer mee. Zodoende hebben wij de helft moeten weggooien – en met ons veel collega producenten.”


Happy Halloween| Wat doe je met Sierfruit (Cucurbita) Maxima Pompoen? #creatief #inspiratie (bron: tweet B&G de Mooij)

Veel regen heeft ook in Engeland voor grote schade gezorgd (link). Of de consument in Nederland dit in portemonnee zal merken is niet bekend.

Voor meer informatie:
Colours of Nature
Batist Tuindersweg
Tuindersweg 1a
2676 BD Maasdijk
M: 0610597451
www.minigerbera.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven