Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
9 november, Rotterdam

Internationaal seminar bloemensector in teken van duurzaamheid en ‘disruptive’ innovaties

Op 9 november a.s. komt in Rotterdam de internationale bloemen- en plantenwereld bijeen om te praten over de toekomst van de sector. De twee vragen waarop die dag een antwoord gezocht wordt zijn: wat als er nu plotseling een innovatie komt die de gehele sector compleet op zijn kop zet? En wat heeft dit voor gevolg voor duurzaamheid? Het seminar is een initiatief van Union Fleurs, VGB en MPS.

Duurzaam ondernemen
De ondernemer Ruud Koornstra zal de gespreksleider zijn die middag. Hij geeft zijn visie op duurzaam ondernemen en zal ingaan op de vraag of ‘disruptive’ innovaties bedreigingen of juist kansen vormen.Pitchers
De pitchers komen van FloraHolland, Asocolflores (Colombia), Dutch Flower Group en Blume2000 (Duitsland).

Ook andere delen van de sierteeltketen zoals de retail komen aan bod. Leon Mol, manager Productintegriteit van AHOLD, zal een presentatie geven. Vervolgens is er spreektijd voor FSI (Floriculture Sustainable Initiative) en MPS die hun plannen zullen toelichten.

Het laatste onderdeel van het seminar is een forumdiscussie onder leiding van Ruud Koornstra met deelname van de sprekers die eerder een pitch gegeven hebben.

‘Disruptive’ innovaties

Deze innovaties komen vaak van start-up bedrijven die daarmee, zonder dat iemand het ziet aankomen, in één keer een bedrijfstak op zijn kop zetten. Denk aan de komst van Whatsapp dat de telecomsector zwaar onder druk zette en andere verdienmodellen voor mobiele telefonie noodzakelijk maakte. Of denk aan de taxi-app Uber dat taxiritten regelt die uitgevoerd worden door particulieren.

Waarom hebben ‘disruptive’ innovaties zo’n impact op een sector? Eén van de belangrijkste redenen is dat de strategische wendbaarheid en het verandervermogen van veel bedrijven onvoldoende is, zeker gezien de steeds sneller veranderende omstandigheden (globalisering/crises). Bedrijven moeten sneller reageren op gewijzigde omstandigheden en zijn daar vaak, om tal van redenen, niet toe in staat. Of dit ook geldt voor de internationale floristische sector, komt uitgebreid aan bod op het seminar.

De toegang tot het seminar is gratis. Aanmelden van te voren is verplicht en kan via www.my-mps.com/seminar-2015. De spreektaal is Engels.

Voor meer informatie:
MPS – Arjan van der Meer, perswoordvoering & communicatie
T. 0174-615 724
E. [email protected]

Publicatiedatum: