Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage: nieuwbouw DS Hortitrade

Tholen - Als bouwbedrijf bouwen voor een bedrijf met kennis van bouwen – is dat handig of juist extra lastig? Volgens de mannen van Twins Bouw en van DS Hortitrade is het juist handig. "Je hebt iemand om mee te sparren. Samen kom je tot nog betere ideeën."


Voor het nieuwe gebouw met de nieuwe belettering


De bouwplannen kunnen bijna van de muur!

Nieuwbouw
De hal staat er, de machines staan erin en de letters hangen op de gevel. De nieuwbouw van DS Hortitrade schiet lekker op. En dat is maar goed ook, want oprichter Dave Debets is toe aan de nieuwe ruimte. Het bedrijf groeit. Dave besloot daarom vorig jaar een nieuwe hal voor de handel en -revisie van tuinbouwmachines te bouwen. Het team van Twins Bouw startte in april en is inmiddels bijna klaar met het project. Best jammer, want het was een leuke klus, vertelt Marco van Vianen van Twins. "Het is geen standaard project. We hebben gebouwd tegen de bestaande kantoorruimte van kassenbouwbedrijf Debets Schalke aan. De ruimtes en de hoogtes moesten corresponderen met het bestaande gebouw, maar ook met het buitenterrein. Dat maakt het leuk."

Nieuwbouw kantoor
De nieuwbouw bestaat uit een nieuwe hal en herinrichting van het bestaande kantoor – samen 2.000 m2. De vroegere bedrijfshal van DS Hortitrade was gescheiden van het kantoorgebouw van Debets Schalke. Nu er vanwege de groei van het bedrijf toch gebouwd moest worden, is alles bij elkaar gezet en uitgevoerd in dezelfde, vernieuwde huisstijl: antraciet met een rood accent, in plaats van het vroegere blauw met rood. DS Hortitrade werkt nauw samen met kassenbouwbedrijf Debets Schalke. "Het centreren van de kantoren en bedrijfshallen op 1 locatie biedt alleen maar voordelen." aldus Dave Debets.
Het oude en het nieuwe gebouw naast elkaar. Het levellen was nog een beste uitdaging.Bouwbedrijf
Waarom hebben ze hier eigenlijk een bedrijf voor ingeschakeld? "Het korte tijdsbestek en de mogelijkheden waren voor ons doorslaggevend om met Twins Bouw in zee te gaan. ", vindt Dave Debets. Het werken voor een opdrachtgever die natuurlijk wel verstand van de gang van zaken heeft. Was dat niet lastig, tijdens het project? Juist niet, vindt Marco. "Het is goed om te sparren met iemand die weet waar-ie over praat. De communicatie verliep heel goed, de lijnen zijn kort gebleven. En samen kom je tot betere ideeën. In samenspraak met Martin Debets van Debets Schalke, Dave Debets en Twins Bouw hebben we een pand neer kunnen zetten, die voldoet aan alle wensen. Dat is toch super!"

Die nieuwe ideeën betekenen ook dat de plannen soms tijdens het project aangepast moesten worden. "We hebben toch besloten van kantoor te wisselen", wijst Dave. "Daardoor sluit het kantoor nu veel beter aan op de nieuwe hal. We kunnen zo vanuit het kantoor de hal inlopen." Het kantoor zelf is ook grondig verbouwd. In de nieuwe ruimte staat licht en openheid centraal en komt dezelfde stijl terug als in het naastgelegen naastgelegen kantoor van Debets Schalke.
Het opnieuw ingerichte kantoor, waar licht en ruimte centraal staat. Gekozen is om het kantoor naast dat van Debets Schalke te plaatsen, zodat directe doorloop mogelijk is.Linksboven: hergebruik van de lamellen door de koof in het plafond te verbreden. Daarnaast doorloop van het kantoor naar de hal en omgekeerd.Aan de laatste puntjes wordt gewerkt

Licht en ruimte
Ook in de nieuwe hal is veel nagedacht over licht. Daar heeft Richard Kool van Visie Tekenwerk en Presentaties, die de vergunningen en het tekenwerk op zich heeft genomen, ook bij het ontwerp al rekening mee gehouden.. Van Vianen wijst niet alleen naar de wit gecoate dakplaten, maar ook naar het glas in de lichtstraten. Die is uitgevoerd in polycarbonaat, maar in speciale uitvoering. "Er komt meer licht door naar binnen, en het materiaal blijft helder", verklaart hij. "Daglicht kan een hele ruimte veranderen en is nog gratis ook."Een aantal machines staan al in de nieuwe hal. Ook hier is gekozen voor veel natuurlijk licht.Het speciale glas in de lichtstraten zorgt niet alleen voor veel licht, maar blijft ook helder. De wit gecoate dakplaten versterken het effect en de staalconstructie in een donkere kleur geeft de hal een chique uitstraling.


Extra aangelegd: een verf- en wasruimte voor de machines.

Laatste loodjes
Het belangrijkste gedurende het project waren toch de korte lijnen en de directe samenwerking, vinden beide partijen. "Daardoor kun je samen vooruit." De laatste puntjes worden nu afgerond en dan kan de verhuizing beginnen. Later dit jaar wordt het pand nog officieel en feestelijk geopend.
 
 

Voor meer informatie:
Twins Bouw
Koningin Julianaweg 146
2691 GH 's-Gravenzande
Tel. (0174) 289946
Fax. (0174) 289981
[email protected]
www.twinsbouw.nl

DS Hortitrade
Vlotlaan 37a
2681 RW Monster
Tel (0174) 446 683
[email protected]
www.hortitrade.com

Publicatiedatum: