Westland Event over tuinbouw in transitie bijna vol

Een kleine week na de start van de inschrijving voor het Westland Event 2015 is het maximale aantal deelnemers dat kan worden toegelaten, bijna bereikt. Al ruim 450 mensen hebben zich aangemeld voor dit jaarlijkse event, dat de gemeente Westland op donderdag 15 oktober 2015 organiseert bij FloraHolland. Thema is dit jaar ‘Tuinbouw in Transitie, de kracht van veranderen’.

Rode draad in het programma vormt de snel veranderende wereld waarin zich allerlei nieuwe technologieën aandienen. Tijdens presentaties wordt ingegaan op ontwikkelingen op het gebied van opkomende technologieën, die zorgen voor nieuwe concurrentieverhoudingen en veranderingen bij retail en consument. “Het is van groot belang dat het glastuinbouwcluster meebeweegt en zich aanpast aan deze nieuwe realiteit”, aldus wethouder Theo Duijvestijn (Economische zaken en Greenport). “Tijdens het Westland Event zullen we met elkaar van gedachten wisselen over de manier waarop dit het beste kan plaatsvinden.”

Programma

Dagvoorzitter van het Westland Event is Marijke Roskam, journalist bij BNR Nieuwsradio. Sprekers zijn onder andere Jan Rotmans, Hein Deprez en Yuri van Geest.

Rotmans is professor en progressor, gespecialiseerd in duurzaamheid & transities. Hij inspireert bedrijven om tijdens deze overgangsperiode van snelle veranderingen de juiste keuzes te maken en dit te vertalen in een bedrijfsstrategie. In 2014 is zijn 25ste boek verschenen: ‘Verandering van tijdperk; Nederland Kantelt’.

Deprez is uitvoerend voorzitter van de Greenyard Foods Group, waartoe Greenyard Foods (Pinguin & Noliko), UNIVEG en Peatinvest behoren. Greenyard Foods telt ruim 8.150 medewerkers in 27 landen wereldwijd. Het bedrijf realiseert een omzet van bijna € 4 miljard en is daarmee een unieke nummer 1 op wereldvlak in groenten en fruit. UNIVEG is actief in 27 landen op 6 continenten en legt zich toe op drie activiteiten: groenten en fruit, bloemen & planten, logistiek & transport. In de verse groenten- en fruitbusiness is UNIVEG de derde grootste speler wereldwijd met 4.000 medewerkers en een omzet van € 3.2 miljard. Deprez geeft tijdens het Westland Event zijn visie op de toekomst van de tuinbouw en welke transitie de sector door zou moeten gaan.

Yuri van Geest houdt tijdens het Westland Event een betoog over de snel veranderende wereld als gevolg van allerlei opkomende technologieën. Hij is specialist op het gebied van Singularity. Dit betreft het naar elkaar toegroeien van en de wisselwerking tussen marktpartijen en opkomende technologieën zoals ICT, biotech (DNA lezen en schrijven), nanotech, robots, artificiële intelligentie, brain computer interfaces, 3D printers en ruimtevaart. Van Geest geeft een uitleg over deze technologieën en laat zien hoe deze de glastuinbouwsector kunnen beïnvloeden.

Platform
Als toonaangevende glastuinbouwgemeente wil Westland een platform bieden waarop overheden, ondernemers en het onderwijs elkaar kunnen ontmoeten en kunnen bijpraten over belangrijke ontwikkelingen in de glastuinbouwsector. Het Westland Event voorziet hierin. Het event wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Rabobank Westland en Dutch Flower Group. .

Informatie over het programma en de sprekers en de mogelijkheid om aan te melden is te vinden op www.gemeentewestland.nl/westlandevent

Vol = vol.
In verband met de grote belangstelling is het niet mogelijk om zonder aanmelding aan het event deel te nemen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven