Schuimen en bol coaten thema’s bij open middag bolontsmetting

De bolontsmetting van de tulpen staat komende periode voor bollentelers weer voor de deur. Tijdens de open middag bolontsmetting op 16 september bij Proeftuin Zwaagdijk kunt u zich uitstekend voorbereiden. Daarbij worden de perspectieven van schuimen en bol coaten uitgebreid toegelicht. Alle aspecten komen aan de orde: effectiviteit, veiligheid, voorkomen erfafspoeling en techniek. De open dag is van 13:00 uur tot 17:00 uur en kan meetellen voor spuitlicentieverlenging.

Incotec licht haar bolcoatingsmethode toe. Net als vooraanstaande fabrikanten als Bayer CropScience, ADAMA, BASF en toeleverancier Agrifirm Plant laten zij de resultaten zien van proeven uitgevoerd in teeltseizoen 2014/2015. Tijdens de open middag zullen zij de bollen, zowel de gezonde als de zieke, per behandeling laten zien. Ook behandelingen toegepast door te schuimen zijn in de proeven opgenomen.

In de bedrijfsgebouwen van Proeftuin Zwaagdijk worden twee lezingen gehouden. De lezingen starten om 13.15 uur en worden om 14.30 uur herhaald. De eerste lezing is van Agrifirm Plant over de perspectieven van het schuimen van bollen in plaats van dompelen. De tweede lezing is van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier over het onderzoek wat zij samen met telers hebben gedaan naar het voorkomen van erfafspoeling.

Voor meer informatie: Proeftuin Zwaagdijk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven