5 september open dag

Opening eerste Geothermiecentrale in Noord-Holland

Algemeen directeur Robert Kielstra van ECW Netwerk is trots op het eindresultaat. Na een spannende periode van het boren van vier putten op maar liefst 2300 meter diepte en het realiseren van de financiering hiervan, opent gedeputeerde Jaap Bond op vrijdag 4 september a.s. voor genodigden officieel de eerste geothermiecentrale van Noord-Holland. Deze centrale is de grootste geothermiecentrale soort van de Benelux, zowel in vermogen, productie als in aantal putten. ECW Netwerk stelt op zaterdag 5 september a.s. haar deuren open voor het publiek. Jong en oud is dan welkom voor een speciale rondleiding en toelichting.Facts and Figures
Voor de aanleg van deze centrale zijn vier putten geboord van 2,5 km per stuk Als je die horizontaal achter elkaar plakt, is dat iets langer dan de Noord-Zuid lijn in Amsterdam.

Via de centrale wordt een vijfde van de warmtebehoefte van de aangesloten tuinbouwbedrijven duurzaam ingevuld. Agriport voldoet daarmee aan de doelstellingen voor de glastuinbouwsector voor het jaar 2020 en aan alle duurzaamheidsdoelen die door gemeente Hollands Kroon zijn gesteld bij de ontwikkeling van Agriport.

Om de warmte uit het zoute grondwater over te brengen naar het warmtenet, zijn warmtewisselaars geplaatst. Dit zijn dunne platen van 0,6 mm waardoor de warmte wordt overgedragen van de ene waterstroom naar de andere zonder dat deze elkaar raken. Als je alle wisselaars uit elkaar haalt en naast elkaar legt, dan krijg je circa 1 ha (2 voetbalvelden) plaatstaal bij de geocentrale en 1 ha bij de glastuinbouwbedrijven.

De open dag wordt gehouden op zaterdag 5 september tussen 10.00 en 16.00 uur. Met natuurlijk een gezonde versnapering van de aangesloten glastuinbouwbedrijven!

Locatie:
Oostlanderweg 15-17
1775TH Middenmeer
locatie ECW/ Kwekerij de Wieringermeer

Kunt u zolang niet wacht kijk dan alvast op www.ecwnetwerk.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven