Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sierteeltsector Ethiopië veelbelovend

Ethiopië heeft over de afgelopen jaren flink ingezet op de export van sierteeltproducten. Dit heeft het land voor verschillende globale markten geopend. Ook heeft de strategie de lokale markt gestimuleerd en gemoderniseerd, is de productiviteit toegenomen en heeft het een boost betekend voor kennis en kunde in de land- en tuinbouwindustrie.

De sierteeltsector in het land heeft zich tot een veelbelovende industrie ontwikkelt en heeft het potentieel voor buitenlandse investeringen flink verhoogt. De sierteelt is een arbeidsintensieve sector en heeft geleid tot meer werkgelegenheid, met name op het gebied van ongeschoold werk. Buitenlandse investeringen komen uit India, Singapore, China, Maleisië en andere landen. De grootste afzetmarkt - ongeveer 70 procent - voor rozen uit Ethiopië is Nederland.

Ethiopië is het op een na grootste exportland van bloemen in Afrika. De export over 2014 was goed voor 371 miljoen dollar. In 2016 kan dit bedrag volgens schattingen groeien tot zo'n 550 miljoen. De internationale handelspositie van het land lijkt veelbelovend en het land doet er goed aan de sierteeltsector zo te faciliteren dat het het land duurzame economische opbrengsten zal blijven garanderen. De landbouwsector van Ethiopië is goed voor 60% van het BNP.

Klik hier voor het gehele artikel op www.pwc.blogs.com.
Publicatiedatum: