Partijen werken aan manifest 'Schiphol als preferred Flower Hub'

Greenport Aalsmeer en Luchthaven Schiphol hebben de ambitie om de regio Aalsmeer-Schiphol te positioneren als de 'preferred Flower Hub' voor Europa. Buitenlandse kwekers, expediteurs, carriers en importerende groothandel moeten de regio Aalsmeer-Schiphol zien als beste Europese 'hub voor sierteeltproducten. De afgelopen periode zijn er 3 discussieavonden met ondernemers en experts gehouden waarin knelpunten en kansen zijn besproken. Er bleek een gedeeld gevoel van urgentie om de daling van luchtvrachtstromen snijbloemen via Schiphol te kantelen en de positie van Nederland als draaischijf te waarborgen. De uitkomsten van de discussieavonden worden samen met een voorbereidend onderzoek door studenten van Hogeschool Amsterdam gebruikt om tot een gezamenlijk actieprogramma te komen. Dit moet leiden tot het manifest Aalsmeer-Schiphol als preferred Flower Hub, dat in september 2015 door Greenport Aalsmeer, Schiphol en FloraHolland aan de sector wordt gepresenteerd.

In het manifest komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Ontwikkeling van de luchtvrachtcapaciteit in frequentie en volume vanuit de belangrijkste aanvoergebieden zoals Kenia en Ethiopië
  • Cool chain en kwaliteit: continue temperatuur door de keten heen
  • Betere koppeling van informatiesystemen vanuit luchtvaart- en de sierteeltketen. Een betere planning van afhandeling luchtvracht door gebruik te maken van informatiesystemen
  • Beschikbaarheid en kosten van de Nederlandse keurings- en inspectiediensten.
  • Positioneren van Schiphol als preferred Flower Hub in de herkomstlanden, zodat iedere exporteur kiest voor Schiphol
Daarnaast is er de komende maanden aanvullend onderzoek naar de effecten van het opkomende zeetransport via (reefer)containers. Wellicht is het mogelijk om een goede koppeling te maken tussen zeevracht via de haven van Rotterdam, luchtvracht via Schiphol en de kracht van de marktplaatsen met handelsbedrijven en importverwerkers in de Greenports.

bron: Nieuwsbrief Greenport Aalsmeer

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.