Video: vacuüm koelen van chrysanten bij Arcadia Chrysanten

In 2014 is door zusterbedrijf van Weber Koudetechniek ColdMax Europe een eerste vacuüm koeler voor Chrysanten in Nederland geleverd. Door middel van vacuümkoeling wordt ongeëvenaard snel en uniform gekoeld. De techniek is geschikt voor vele soorten bloemen en kan zowel verpakt als onverpakt worden toegepast. Onder de merknaam Weber-Cooling worden in 2015 nieuwe systemen voor de bloementeelt in Nederland en andere landen geleverd.Bij Arcadia Chrysanten wordt een vacuüm koelinstallatie van Weber Koudetechniek gebruikt. De bloemen worden gelijk na het snijden verpakt en in de vacuüm koeler gestopt, zodat ze snel afkoelen van 20 tot 8°C. In het filmpje hierboven laat Bart van Ruijven, mede-eigenaar van Arcadia Chrysanten, zien hoe het geheel in zijn werk gaat.

Met vacuüm koeling stroomt er geen lucht langs de producten en vindt koeling niet van buiten naar binnen, maar gelijktijdig aan binnen en buitenkant van het product plaats. Door aldus te koelen, blijft de kwaliteit van het product beter behouden. Ook worden schimmels als Botrytis voorkomen en de levensduur van de bloemen verlengd.

Voor meer informatie:
Arcadia Chrysanten
Bart van Ruijven
T. +31 (0)6 15 41 34 72
E. dekwakel@arcadiachrysanten.nl
www.arcadiachrysanten.nl


Weber Koudetechniek
E: info@weberkoudetechniek.nl
www.weberkoudetechniek.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.