Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cathy Streeter, Sussex Roses

VK: ''Bewustwording bij consument voor lokale bloemen groeit''

"Klantbewustzijn voor lokaal gekweekte bloemen groeit eindelijk", zegt de Britse kweker Cathy Streeter van Sussex Roses.In de afgelopen jaren hebben de Britse bloemenkwekers veel concurrentie ondervondenuit het buitenland. "Bijvoorbeeld in de rozen, daarin zijn onze grootsteconcurrenten afkomstig uit Nederland, Colombia, Israël en Ecuador," aldus Streeter. Om debewustwording voor de lokale bloemen te verhogen, werd vorige week voor derde keer de Britse Bloemen Weekgehouden.

  

Links: Hand-gebonden vanaf £ 15. Rechts: ‘Jampot posy’ vanaf £7

Tijdens dit weeklang durende evenement promootten kwekers enbloemisten de Britse bloemen. Het doel van de campagne was de Britsebloemen in de Britse huizen te brengen. Ook Sussex rozen was betrokken bijde Britse Bloemen Week en organiseerde een aantal promotionele activiteiten.

Het evenement speelt in op de huidige trend naar lokaalgeteelde producten. "Veel consumenten hebben lokaal geteeld voedsel omarmd.Gelukkig beginnen ze nu de waarde van lokaal gekweekte bloemen tewaarderen", zegt Streeter. Daarom is het interessanter geworden om bloemen tekweken in het Verenigd Koninkrijk. "Vorig jaar, bijvoorbeeld, zagen we eenfikse groei in het aantal Britse tuinbouwbedrijven," aldus Streeter.

 

De kas van Sussex Roses

In de kas van Sussex Roses groeien verschillende bloemgewassen in een hectare grote kas en op een hectare in de volle grond buiten. "In de kas groeienmeer dan 10.000 rozenstruiken, zoete erwten, ridderspoor, dahlia's waaronder Karma rassen, anthurium, zonnebloemen,chrysanten en een gevarieerde selectie aan perkplanten. Buitende kas groeit de viburum opulus (gelderse roos), astilbe en Griselinia.

De Britse Bloemen Week is een initiatief van New Covent Garden FlowerMarket.(www.newcoventgardenmarket.com).


Voor meer informatie:
Sussex Roses
Cathy Streeter
Email: [email protected]
www.notgrowninholland.co.uk
 


Publicatiedatum: