Russische boycot op bloemen vooralsnog loos alarm

Tholen - Veel ophef over BTW verhogingen en een mogelijk boycot van Rusland op sierteeltproducten hebben de gemoederen de laatste dagen flink bezig gehouden, maar op beide vlakken zullen die nu toch wat bedaren. De BTW verhoging gaat niet door, zo werd gisteren avond door 's lands leiders beklonken, maar ook de gevreesde boycot lijkt - althans voor nu - ongegrond.

Wat was/is er precies aan de hand?
In een schrijven op de website van de Russische regering zegt premier Medvedev dat de lijst de facto gelijk blijft, "except fot certain items related to biomaterials".
Even verderop voegt hij toe: "This list is not permanent and can be changed for a number of reasons, including progress in relations with our European partners and partners from a number of other countries." Enkele Russische officials opperden dat de deze biomaterials zou kunnen bestaan uit bloemen, chocolade en geblikte vis. Maar tot op heden blijkt nergens uit dat dergelijke sancties daadwerkelijk worden ingevoerd.

Verder is belangrijk op te merken dat, zelfs al zouden nieuwe sancties worden ingevoerd, er nergens over een tijdspanne gerept wordt. Zoals Henk de Jong commercieel manager bij Orchios en Business developer van Decorum in Rusland, vorige week al zei, zou een dergelijk boycot ook best 6 maanden kunnen duren en niet een jaar.

Samenvattend kan gesteld worden dat de uitspraken van Medvedev en enkele andere officials over mogelijke uitbreidingen voor onrust hebben gezorgd, maar dat die dreigementen tot op heden loos alarm lijken te zijn.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.