Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Markt introducties tijdens de FlowerTrials 2015:

Uitgelicht: Selecta Klemm, Dümmen Orange, Geranien Endisch, PAC-Elsner, Westhoff en Kientzler

Nieuwe varieteiten, mixen, geurende planten. Dit alles was te zien bij de FlowerTrials 2015 die twee weken geleden plaats vond. 49 bedrijven presenteerden hun nieuwe variëteiten in pot- en perkplanten sector in drie regio's in Nederland en Duitsland. Sommige bedrijven presenteerden hun variëteiten op twee locaties, zoals Selecta Klemm en Dümmen Orange. Zij presenteerden hun variëteiten in Nederland en Duitsland. Verder presenteerden ook Geranien Endisch, PAC-Elsner, Westhoff en Kientzler hun variëteiten in Duitsland. Hieronder de ingezonden foto's van de deelnemende bedrijven in Duitsland.


Selecta Klemm nam deel aan de FlowerTrials op twee locaties in Nederland en Duitsland. In Duitsland opende zij een permanent showtuin in Straelen. Meer dan 500 Selecta nieuwe en bestaande variëteiten waren gepresenteerd in manden en potten. De showtuin is na de FlowerTrials ook nog te bezoeken. Tot de herfst zal deze geopend blijven.


Een aantal noviteiten van Selecta Klemm. Links boven: bezoekers kijken naar het assortiment. Rechts boven: de petunia, genaamd Night Sky, is een petunia met paarse bloemen met witte stippen. Deze petunia won de Fleurostar Award 2015. NightSky's witte punten op de donkerpaarse bloemen doen denken aan een continu veranderend sterrenbeeld aan de nachtelijke hemel. Deze uit stek vermeerderde nieuwkomer is makkelijk te telen en transporteren dankzij de half hangende groeivorm. NightSky bloeit zeer vroeg en imponeert door de uitstekende vertakking. Bottom photos: Marketing presentaties van Selecta Klemm.


Ook Dümmen Orange presenteerde haar variëteiten op twee locaties in Nederland en Duitsland. Hier de trial locatie in Duitsland.


Een aantal noviteiten van Dümmen Orange. Links boven: Wicked Retail Solutions Rechts boven: Splash Meadow Retail Solutions. Links onder: Savannah Retail Solutions, Rechts onder: Hula Appleblossom.


Geranien Endisch presenteerden haar variëteiten bij Gartenbau Bongartz in Duitsland. De bezoekersaantallen voor Geranien Endisch waren 10% hoger dan vorig jaar.


Tijdens de FlowerTrials presenteerde Geranien Endisch hun brede assortiment. Een aantal noviteiten in dit assortiment zijn: Crispum Amarillo,een compleet nieuwe genetische samenstelling in de Amarillo Nova Crispum serie. Deze plant vertakt beter en bloeit vroeger, maar verliest niet zijn mooie uiterlijk. Crispum x domesticum – hybrid Florella is een grotere versie van de klein bloemige Amarillos. Deze kruising is een nieuw type pelargonium crispum x domesticum hybride, die vroeg in het seizoen aangeboden kan worden. Hot Spot Pinkie, is een noviteit in de Hot Spot range. Het vervangt de welbekende Hot Spot Purple in het groen bladerige segment. Daarnaast heeft het een ronde groei en bloeit deze plant 10 dagen eerder.Een aantal noviteiten van PAC-Elsner. Links boven: Day-zee is een compleet nieuwe serie Bracteantha met 6 kleuren. Rechts boven: Dinamic is een compleet nieuwe serie dianthus met 9 kleuren. Links onder: mexica mary is een nieuwe variant in de twee kleurige hang geraniums. Rechts onder: candy flower peach is een nieuwe kleur in de candy flower serie.


Een aantal noviteiten van Westhoff: Links boven: Chameleon. Chameleon verandert het gehele seizoen door van keur. Upper right: The Voodoo Merlot Star is een half hangende verbena. De growth intensity is medium en deze verbena bloeit vroeg. Bottom left: Deze Geranium heet Bermuda Rose Pink.
Bottom right: Variëteiten van de Lobelia HOT en Star.


Kientzler presenteeerde de nieuwe variëteiten van de internationale Proven Winners groep. De variëteiten in deze groep presteren goed, niet alleen voor de kweker, maar ook voor de eindconsument. Een aantal niewe variëteiten zijn toegevoegd aan het bestaande assortiment van bidens, petunia's, zomerbloemen en aan het concept Spring Fling. Ook de marketing middelen waren gepresenteerd.


Kientzler presenteerde haar bestaande en nieuwe variëteiten binnen en buiten in hun show tuin.

Klik hier voor onze uitgebreide fotoreportage van de FlowerTrials.