Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Lourens van Starkenburg - niet alleen stark in blumen maar ook in de benen'

Team Oostland haalt €125.000,- op voor strijd tegen kanker

“Opgeven is geen optie” was ook dit jaar voor de fietsers en wandelaars van team Oostland het motto. Het team deed dit jaar wederom mee aan de beklimming van de Alpe d’HuZes, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek in de strijd tegen kanker.

Jongste klimster was ‘pas’ 15 jaar oud! Na een stevig ontbijt werd op donderdag 4 juni om 4.30 in het donker het startschot gegeven. Al om 5.45 kwamen de eerste fietsers boven op de alp aan. Na deze klim volgden nog vele “Oostlandse” klimmen en uiteindelijk bedwongen fietsers en wandelaars van Team Oostland de Alp 122 keer. Ondanks een temperatuur die in de middag opliep tot tot ongeveer 42°C behaalden 4 Oostlanders het maximale aantal van 6 beklimmingen. 

Tijdens het afsluitende diner in de “Team Oostland tent”, waarbij alle fietsers, vrijwilligers, en supporters aanschoven, werd bekend gemaakt dat er deze editie ruim €125.000,- opgehaald is.
 

Voorafgaand aan het evenement moest er natuurlijk getraind worden. Zo werd er gefietst in Delfgauw, alwaar ruim 20 man/vrouw/kind van Team Oostland met de Roland Brand Classic meededen. 


Aan deze tiende editie namen zo'n 15.000 Nederlanders mee. Team Oostland viert nog feest maar heeft de blik ook al weer op het volgende jaar gericht. Voor meer informatie/interesse surft u naar www.teamoostland.nl.


Onder de fietsers en vrijwilligers bevonden zich Lourens van Starkenburg en zijn vrouw Simone. Lourens was 1 van de 4 fietsers die 6 beklimmingen op zijn naam mocht schrijven.
 

Team Oostland nam met 34 fietsers en 20 vrijwilligers deel. Van de (ongeveer) 5000 deelnemers waren er 380 die op 4 juni 6x de Alpe op fietsten. 4 daarvan waren van Team Oostland - meldt het bedrijf trots.

Voor meer informatie over Alpe d'Huez: www.opgevenisgeenoptie.nl

Voor meer informatie:
Van Starkenburg & zonen B.V.
Lourens van Starkenburg
Van der Windtstraat 4
2231 EZ Rijnsburg
T: +31-6-53337063
F: +31-71-4022734
E: [email protected]
www.starkinblumen.eu
Publicatiedatum: