Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ons onderscheid is dat we afnemers zoeken voor onze klanten"

Fresh Express nieuwe dienstverlener voor luchtvracht-perishables

Tholen - In mei 2015 startten Tom Gemels en Jonathan Bouchat een nieuw agentschap op de luchthaven in Luik genaamd Fresh Express. Beide heren komen uit de wereld van luchtvracht-perishables en samen besloten ze om een nieuw bedrijf te starten en zich te specialiseren in de luchtvracht van bloemen, groenten en fruit, met name afkomstig uit Afrika. "Er zijn meer organisaties die deze diensten aanbieden", vertelt Tom. "Maar wij leveren een extra service: we zoeken afnemers voor onze klanten in Europa. Zo weten ze zeker dat er een markt is voor hun producten."

Fresh Express zorgt voor het vervoer van groenten, fruit, exoten, bloemen en vis. "Van kleine zendingen tot volledige charters, we organiseren het allemaal", geeft Tom aan. "Een groot voordeel is dat we op de luchthaven van Luik gevestigd zijn. Men is hier gespecialiseerd in cargo en de transittijd is maximaal drie uur, een stuk korter in vergelijking met de meeste andere luchthavens."


V.l.n.r: Jonathan Bouchat (Fresh Express), Edward Amponsah Mensah (Integrity International Cargo LTD) en Tom Gemels (Fresh Express).

Wisseling van luchthaven

De focus van Fresh Express ligt met name op import, maar ook export wordt niet geschuwd. "Er is wel een uitdaging bij gekomen, aangezien er niet altijd export beschikbaar is. Vroeger waren de luchtlijnen nog vrij 'stabiel', maar tegenwoordig wisselt men veel sneller van luchthaven. Zo kan het vandaag in Luik landen en morgen in Amsterdam. We werken veel met Ethiopian Airlines en bij deze maatschappij valt het nog mee. Als we in de toekomst zullen groeien, willen we ook op andere luchthavens gaan vestigen om dit probleem voor te zijn."

Fresh Express huurt een opslagruimte op het vliegveld, waar de producten maximaal drie uur aanwezig zijn. Vanuit het vliegtuig worden de producten op speciale platen 'gerold', gecontroleerd en klaargezet voor transport. Per vliegtuig kan zo'n 100 ton worden vervoerd. "Stel dat een vlucht hier land om 12 uur 's middags, dan staat de lading 8 uur later in Aalsmeer." Hij geeft aan dat de aanvoer van bloemen jaarrond vrij stabiel is. "Bij groenten en fruit wisselt het meer. Als het Europese seizoen begint, komt er minder luchtvracht van bepaalde producten zoals bessen."Op zoek naar afzetmarkten
In de afgelopen jaren ziet hij diverse veranderingen in de luchtvracht. "Zo wordt er steeds meer in land van herkomst verpakt en geƫtiketteerd. Daarnaast neemt het volume ready-to-eat to, dus ook de luchtvracht." Op prijsgebied is het moeilijk een verschil te maken met de concurrent, maar dat er met name op handlingskosten kan worden bespaard. "We bieden gezonde concurrentiƫle tarieven, waarin service voorop staat. Samen met de klant gaan we op zoek naar afzetmarkten in Europa. Daarmee onderscheiden we ons. Daarnaast bewaken we de koudeketen en bieden we een goede trucking aan naar AMS en BSM en RUNGIS."Nieuw soort ananas
Fresh Express zoekt samenwerkingsverbanden met diverse bedrijven in het buitenland. Een voorbeeld daarvan is een samenwerking met de Ghanese export promotie autoriteit en de West-Afrikaanse telersvereniging Sardis Enterprises International. Sinds kort heeft Ghana een nieuw product: de groene ready to eat-ananas met wit vruchtvlees.

Klik hier voor het verhaal over de nieuwe soort ananas die Ghana naar Europa gaat exporteren.


Voor meer informatie:
Fresh Express
Tom Gemels
Sales/Operations Supervisor
+32.494.123.633
Jonathan Bouchat
Operations Supervisor
+32.496.752.637 ( 24/7 )
Batiment 46 Liege Airport
4460 Grace-Hollogne - Belgium

[email protected]
www.fresh-express.eu
Publicatiedatum: