Ctgb verleent elf toelatingen en één uitbreiding voor gewasbeschermingsmiddelen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft de volgende besluiten genomen: (wij publiceren hier de voor de sierteelt relevante besluiten. Voor het gehele bericht van de Ctgb klikt u hier)

Toelatingen gewasbeschermingsmiddelen:
Florgib ST op basis van de werkzame stof gibberellinezuur
Het middel wordt toegelaten als groeiregulator in de teelt van peer, wijndruif, rabarber (bedekte teelt) en bloemisterijgewassen (bedekte teelt). Het betreft een middel voor professioneel gebruik.

Herregistratie gewasbeschermingsmiddel

Agrichem CCC 750 op basis van de werkzame stof chloormequat
Het middel wordt toegelaten als groeiregulator in de teelt van wintertarwe, zomertarwe en de bedekte teelt van bloemisterijgewassen. Het betreft een middel voor professioneel gebruik.

Sultan 500 SC op basis van de werkzame stof metazachloor
Het middel wordt toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelt van winterkoolzaad, sluitkoolachtigen (onbedekte teelt), bloemkoolachtigen (onbedekte teelt), boerenkool en boomkwekerijgewassen met uitzondering van laanbomen (onbedekte teelt). Het betreft een middel voor professioneel gebruik.

Nomolt op basis van de werkzame stof teflubenzuron
Het middel wordt toegelaten als insecticide in de bedekte niet-grondgebonden teelt van vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil, vruchtgroenten van Solanaceae, bloemisterijgewassen en boomkwekerijgewassen en als kleine toepassing in de bedekte, niet-grond gebonden veredelingsteelt en basiszaadproductie van akkerbouw-, groente-, en fruitgewassen, kruiden en sierteeltgewassen. Het betreft een middel voor professioneel gebruik.

Nissorun vloeibaar op basis van de werkzame stof hexythiazox
Het middel wordt toegelaten als mijtenbestrijdingsmiddel in de teelten van aardbei, vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil (bedekte teelt), Vruchtgroenten van Cucurbitaceae met niet eetbare schil (bedekte teelt), vruchtgroenten van Solanaceae (bedekte teelt), bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen en vaste plantenteelt en als kleine toepassing in de bedekte veredelingsteelt en zaadteelt en in de onbedekte veredelingsteelt en zaadteelt van akkerbouwgewassen (m.u.v. aardappel, maïs, granen en graszaadteelt, hop en olifantsgras), groenten- en fruitgewassen, kruiden en sierteeltgewassen. Het betreft een middel voor professioneel gebruik.

U 46 MCPA op basis van de werkzame stof MCPA
Het middel wordt toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelt van granen (met uitzondering van teff, spelt en kanariezaad), appel, peer, boomkwekerijgewassen, houtige beplanting en onbeteelde terreinen. Het betreft een middel voor professioneel gebruik.

Voor meer informatie:
Ctgb
Postbus 217
6700 AE Wageningen
T: (31) 0317 - 471 810
F: (31) 0317 - 471 899
E: post@ctgb.nl
www.ctgb.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven