Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zelf aan de slag met onderhoud en vervanging schermdoeken

Tholen - De laatste, rustige momenten voor het nieuwe seizoen in volle gang is, kunnen gebruikt worden om schermdoek-investeringen voor volgend jaar voor te bereiden. Moet het schermdoek vervangen worden? Het dradenbed? De polyesterdraadgeleiders? Cees van der Kaaij van Doekendraad geeft tips.

Volgens Cees van der Kaaij zijn veel werkzaamheden zelf uit te voeren. "De klusjes zijn met name geschikt om wat loze uurtjes mee te vullen", lacht hij. Hij adviseert:
" Vervang nu alvast de polyesterdraden. Een arbeidsintensief klusje, maar met de juiste hulpmiddelen is dit goed te doen." Het bedrijf levert de benodigdheden om dit zelf uit te voeren: schermdoek, polyesterdraad, doortrektape, spantouw. "En gratis advies." Het bedrijf stelt bovendien ook een speciale, voor dit doel gemaakte 24V-machine (stekker in de buisrailwagen) beschikbaar.



Polyesterdraadgeleiders onder het profiel
Een klusje om zelf op te pakken is ook het aanbrengen van polyesterdraadgeleiders onder het profiel. "Groot voordeel hiervan is dat de polyesterdraden geen direct contact meer met het aluminium profiel hebben", verklaart Van der Kaaij. "Aluminium oxideert zwart en zet zich af op de polyesterdraden, die dit op hun beurt weer afgeven aan uw schermdoek. Zeker wanneer u voornemens bent uw schermdoek te vervangen, is dit een aanbeveling en een klusje dat heel goed in eigen beheer is uit te voeren."

Voor meer informatie:
Cees en Colin van der Kaaij
Doekendraad
06-83991244
06-628792232
www.doekendraad.nl
Publicatiedatum: