Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage: HortiContact 2017

Tholen - Daar is-ie dan: de fotoreportage van de eerste editie van de HortiContact. De beurs, voorheen de Tuinbouwrelatiedagen Gorinchem, vond vorige week plaats in de Evenementenhal.

De beursorganisatie heeft vorig jaar de naam van de beurs gewijzigd naar HortiContact om de beurs een meer internationaal karakter te geven. Langzaam zijn ze ook bezig het concept van de beurs te vernieuwen. Zo wordt er al wat jaren gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de bezoekers, waren de eetstalletjes dit jaar voor het eerst alleen boven te vinden en werden er gedurende de beurs geen bezoekerscijfers gecommuniceerd. Voor volgend jaar kondigde de organisatie aan de beursindeling verder te wijzigen en de beursplattegrond op basis van inschrijvingsdatum te organiseren.

Klik hier voor de fotoreportage


Van linksboven mee met de klok: Peter van Staalduinen en Johan Driezen van Poppelmann; Maarten van der Borght en Stephan Olsthoor van Bangma Verpakkingen; Erik de Ruiter van QuickPlug; en Hans van der Poel en Herman van der Jagt met het concept Emmersvuljezo.nl

Het resulteerde dit jaar in een opkomst van 16.384 bezoekers en dat zijn er precies 116 minder dan vorig jaar. Het zal een zuurpruim zijn die daarover valt, want over het algemeen waren de standhouders tevreden over de kwaliteit van de bezoekers en dat gaat ten alle tijde boven de kwantiteit. Op de beurs was bovendien goed te merken dat de tuinbouw aangetrokken is: telers hebben wat te spenderen en dat maakt drie dagen beurzen natuurlijk ook leuker.


Van linksboven mee met de klok: Robin Camphens en Richard Bremmer van BVB; Arjen van de Berg, Florian Strobel en Simone van Eck van Hortisecur; in de stand van Hortimat staan dit jaar Robert Lesniak, Mateursz Maryniaczyk, Xander van der Zande en Coen Salens; Frank van Leeuwen en Boaz Oosthoek van Veldwerk Uitzendbureau.

En waar geven ze het dan aan uit? Waterzuivering is een enorm belangrijk onderwerp. Er stonden verschillende leveranciers van waterzuiverende systemen op de beurs en die hadden over aanloop niet te klagen. Opvallend aan de standhouders is het aantal dienstverleners, dat eigenlijk al jaren stijgt. Uitzendbureaus, recruitment agences maar ook trainingsbureaus waren goed vertegenwoordigd.


WaterQ heeft met Trintech de Defender ontwikkeld en is daarmee dichtbij de oplossing aangaande het lozingsbesluit dat ingaat op 1 januari 2018; Wethouder van Peeren samen met Jan Taks bij Next Garden; Chris Bevers, René de Jonge en Kees van Dam van Horti Handling Solutions; Bart Steijn van Flynth bij de opstelling waarin
reactiesnelheid werd gemeten.


Een tak, die eigenlijk opvallend weinig aanwezig is op de beurs, zijn de sierteeltveredelaars. Die kiezen duidelijk voor hun eigen evenementen en voor de Flower Trials, die met het jaar groter en groter worden.

Klik hier voor de fotoreportage