Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Garantie dat wij ons inspannen voor duurzaamheid'

De Dahlia eerste duurzame bloemist van Midden-Drenthe

De Drentse Bloemenspeciaalzaak De Dahlia in Beilen heeft binnen een maand het certificaat Barometer Duurzame Bloemist status Brons behaald. Bloemiste Daniëlle Wiechers is daarmee de enige bloemist in de regio met het keurmerk.

"Ik zie het als een stukje extra service naar de klant. Er zijn genoeg bedrijven die duurzaam willen, kunnen en moeten zijn. Wij kunnen daaraan bijdragen. Het certificaat biedt de garantie dat wij ons inspannen op het gebied van duurzaamheid", zegt de eigenaresse. Jaarlijks wordt een Barometer bloemist gecontroleerd of nog aan de eisen wordt voldaan. Alle inkoop is daarbij administratief vastgelegd.



"Ik merk ook dat de behoefte naar duurzaamheid bij de consument steeds groter wordt. In gesprekken met klanten gaat het vaker over dit onderwerp. Klanten zijn meer betrokken. Hopelijk is het een trend die doorzet", zegt Daniëlle.

De Barometer is een certificatieschema op drie niveaus: goud, zilver en brons. Bloemisten kopen bloemen in met onder meer de sociale en milieu keurmerken MPS-A(+), Biologisch/EKO en Fairtrade/Max Havelaar. Daniëlle koopt gemiddeld 22 procent duurzaam gecertificeerde bloemen en planten in. "Nu ik meer rekening houdt met het inkopen van duurzamere bloemen zie ik het percentage omhoog gaan. Ik ben langzaam onderweg naar niveau zilver. Ik kijk altijd eerst wat de groothandel heeft aan duurzame bloemen, om dat vervolgens aan te vullen met gewone bloemen", aldus de bloemiste.

Het kostte Daniëlle weinig moeite om het certificaat te behalen. "Als je je er maar even voor inzet kan het heel snel gaan. Eigenlijk was bijna alles direct in orde. Ik moet ook aangeven dat alles meezat. De gemeente was hier bijvoorbeeld al binnen een week voor een duurzaamheidsscan van het pand", aldus de eigenaresse, die haar winkel begin augustus 2014 opende. Bij de oprichting ging Daniëlle ook meteen voor LED-verlichting om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden.

De Dahlia is een trendy, knusse, maar ruim opgezette winkel van 170 m2. Sinds november 2016 is Daniëlle aangesloten bij het bloemistencollectief FloraNL. Aangesloten bloemisten hebben minimaal de intentie zich duurzaam te certificeren. De zakelijke markt profiteert van deze samenwerking doordat De Dahlia met een gemakkelijk bestelsysteem werkt en de facturatie digitaal is.

Bezoekadres:
De Dahlia
Molenpassage 5
9411 ZV Beilen
www.dedahlia.nl

Publicatiedatum: