Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van der Valk test Kalanchoë

In samenwerking met het kwekerscollectief ‘Always Kalanchoë’ wordt bij Van der Valk Hotel Vianen horeca-ervaring opgedaan met een nieuwe generatie Kalanchoës, zowel snijbloemen als planten. In de horeca speelt levend groen een belangrijke rol. Niet alleen zorgt het voor een vriendelijke en professionele uitstraling, ook gasten hechten veel belang aan verse, goed verzorgde bloemen en planten. Voorwaarden voor gebruik van groen in de horeca zijn lange houdbaarheid, weinig verzorging, passende trendkleuren en een beetje hufterproof…! Projectmanager Paul Ras van Always Kalanchoë: “Bij Van der Valk Vianen komt een mooie mix van zakelijke en particuliere gasten en is daarmee representatief voor het hele horecaconcern.”



Houdbaarheid
Manager Amber van der Valk is enthousiast: “Ik ben aangenaam verrast over de mogelijkheden in onze zaak met Kalanchoës. De creaties die wij samen met bloemstylist Luciënne van Oss hebben ontwikkeld, passen perfect bij de door ons gewenste sfeer. Ik wist niet dat het assortiment zo breed was.” Uit de pilot in Hotel Vianen blijkt inmiddels dat de nieuwe Kalanchoës uitstekend presteren op gebied van houdbaarheid, veel beter dan veel andere bloemen en planten die tot nu toe gebruikt werden. Amber: “Bij de receptie zijn de Kalanchoës zes tot acht weken representatief. Dat is weliswaar minder dan in een particulier huishouden, maar bij een entree krijgen de planten veel te verduren, zoals tocht. Op de tafels in het restaurant blijven bloemen zo’n twee tot drie weken goed ondanks vele verplaatsingen en aanrakingen. Normaliter moeten we de bloemdecoraties wekelijks vervangen. Het scheelt dus tijd en geld. Op de vergadertafels doen de Kalanchoës het eveneens uitstekend. Lekker flexibel qua stijl, kleur, vorm en maat. We kunnen de bloemdecoraties per ruimte moeiteloos aanpassen aan de look and feel.”



Terras
Van der Valk Vianen maakt ook op het hotelterras gebruik van Kalanchoës. Zowel op de tafels als in verhoogde bloembakken. Essentieel daarbij is dat ze weerbestendig en eenvoudig verplaatsbaar zijn; stevige en stabiele planten. Daarbij moeten ze onderhoudsarm zijn, geen bloem of blad verliezen en dus niet dagelijks water nodig hebben. Ideaal is dat ze ‘s nachts ook buiten kunnen blijven staan. Ook Van der Valk Utrecht test de Kalanchoës op haar terras.

Soorten
In totaal wordt getest met vier soorten Kalanchoës: enkelbloemige, gevuldbloemige, Million Bells en Dorothy in diverse kleuren en maten. In september wordt pilot met Kalanchoës afgerond en geëvalueerd.

Publicatiedatum: