Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sierteeltomzet België eindelijk weer positief

Vorige jaar is voor het eerst sinds 2012 de omzet in de bloemen- en plantenbranche gestegen. Met dat goede nieuws komt het AVBS.

De sierteeltbesteding nam met 2% toe en is te danken aan een toegenomen kapitaalkracht bij de consument en een zonnig voorjaar, wat maakte dat deze consument meer koop bereid was.



De totale sierteeltbesteding in België bedroeg in 2017 315 miljoen euro of zo’n 34 euro per Belg (15 jaar en ouder). De stijging van de bestedingen was enkel terug te vinden in Brussel (+6%) en in Vlaanderen (+3%). In Wallonië bleven de sierteeltbestedingen stabiel. 59% van de sierteeltomzet wordt in Vlaanderen gerealiseerd en dit aandeel is lichtjes gestegen.

Daarmee is de besteding nog altijd niet terug op het level waarop het ooit geweest is. Ter vergelijk, in 2004 gaven de Belgen per hoofd van de bevolking nog ruim 50 euro uit aan bloemen en planten.

Een uitgebreide analyse van de cijfers vindt u hier.

bron: AVBS
Publicatiedatum: