Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
onderzoek Telefoonboek.nl

Hoe zit het met de telefonische bereikbaarheid van tuincentra?

Met de start van de meteorologische lente beginnen de groene vingers van de gemiddelde tuin-fanaat weer te jeuken. De weersomstandigheden worden aangenamer, dus wordt het tijd om met de handen in de pootaarde te gaan wroeten. Voor nieuwe plantjes en het daarbij benodigde tuingereedschap kunt u een tripje maken naar één van de vele tuincentra die ons land rijk is. In de database van Telefoonboek.nl staan er al zo’n 989 geregistreerd. Maar hoe serieus nemen deze bedrijven hun telefonische bereikbaarheid? Telefoonboek.nl dook in de statistieken en zocht het uit.

Onderzoek
In de database van Telefoonboek staan 989 telefoonnummers geregistreerd in de categorie´Tuincentrum´. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als ´slecht bereikbaar´ wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 43 van de 989 bedrijven het geval, hetgeen neerkomt op 4,3% van de gevallen. Dat betekent dat 95,7% van de onderzochte tuincentra weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid.

Gelderse tuincentra
Wanneer de cijfers worden bekeken per provincie, valt er op dat de meeste tuincentra gevestigd zijn in Gelderland (168) en Noord-Brabant (160). De provincie met de minste tuincentra is Flevoland (18). Wanneer de bereikbaarheidscijfers worden afgezet tegen het aantal gevestigde tuincentra per provincie, komt Limburg relatief gezien het beste uit de bus: hier nam slechts 1,7% van de tuincentra de telefoon vaker dan drie keer niet op. In Gelderland werden relatief gezien de meeste klachten geregistreerd (7,1%).

Geen uitschieters

Onder de 43 ‘slecht bereikbare’ bedrijven vallen overigens weinig echt grote uitschieters: slechts twee tuincentra kwamen uit op meer dan 10 mislukte belpogingen. “Geen slechte cijfers’ vindt Dirk Lentjes, manager van Places Telefoonservice. “Zeker als je je bedenkt dat er ook nog enkele grote tuincentra zoals Intratuin, Tuinwereld en Boerenbond hieronder vallen, die een vrij groot publiek hebben.”

Percentage slecht bereikbaar per provincie:

Gelderland 7,1%
Overijssel 7,0%
Zuid-Holland 7,0%
Noord-Holland, 5,7%
Noord-Brabant 4,4%
Friesland 3,8%
Zeeland 3,4%
Drenthe 3,3%
Groningen 2,7%
Utrecht 1,7%
Limburg 1,7%
*In Flevoland werden geen klachten geregistreerd

Voor meer informatie surft u naar www.telefoonboek.nl
Publicatiedatum: