Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Könst Atroemeria 70 jaar

Jubileum gevierd met doop nieuwe alstroemeria

Könst Atroemeria's bestaat deze maand 70 jaar. Afgelopen vrijdag werd dit heuglijke feit gevierd met een bijzondere gebeurtenis: de doop van een nieuwe alstroemeria door Annouk van der Weijden, schaatsster en eveneens afkomstig uit de thuishaven van Könst Nieuwveen. Relaties en andere genodigden waren hiervan getuigen waarna uiteraard het glas geheven werd.


Henk van der Voorden, Annouk van der Weijden en Hans Konst

Voor de gelegenheid kregen bezoekers een kijkje achter de schermen. En niet alleen in de kas: verschillende medewerkers van de veredelings- en vermeerderingsafdelingen demonstreerden wat er achter de schermen zoal gebeurt. Hoe krijg je nu een nieuw ras, hoe vermeerder je die en hoe maak je een veelbelovend soort een commercieel succes?


Toosten op de nieuwe alstroemeria genaamd Annouk, de afgelopen- en de komende 70 jaar!

De krappe parkeerplaats was te klein voor de zo’n 150 genodigden. Daarmee is gelijk een vraagteken voor de toekomst geplaatst: hoe ziet het bedrijf er over 10 jaar uit? Dat geldt zowel qua opvolging als ook qua ruimte.



Könst Alstroemeria is al meer dan 40 jaar een begrip in de veredeling van alstroemeria en het bedrijf exporteert diens zaadjes de hele wereld over. Het afgelopen decennia is men, ter verbreding van het assortiment, begonnen met het veredelen van pot asltroemeria. Nog recenter is er een totaal nieuwe tak van sport toegevoegd, namelijk de verdeling van Zantedeschia.












Voor meer informatie:
Könst Alstroemeria
Nieuwveens Jaagpad 93
2441GA Nieuwveen
T: +31 (0)172 539 925
F: +31 (0)172 537 144
E: konst@alstroemeria.com
www.alstroemeria.com