Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe poinsettia rassen getest

Jaarlijks wordt de houdbaarheid van poinsettia’s getest middels een houdbaarheidsonderzoek op de veiling. Veredelaars laten nieuwe rassen testen door ze in te sturen voor de sortimentsvergelijking. Dit seizoen zijn 25 nummers getest. Het ging hierbij om 5 referentierassen en 20 nieuwe cultivars.

Normaal gesproken zouden de planten afkomstig zijn van 2 proefbedrijven. Door omstandigheden waren de planten op 1 proefbedrijf niet op tijd klaar. De resultaten dit seizoen zijn dus gebaseerd op 1 proefbedrijf. De resultaten van deze testen vormen voor telers en handelaren een handvat om tot een goede cultivarkeuze te komen.

Kwaliteitscompetitie
Alle kwekers kunnen planten insturen om deel te nemen in de kwaliteitscompetitie. Ook deze planten ondergaan een houdbaarheidsonderzoek. Voor de kwaliteitscompetitie zijn dit seizoen in totaal 51 inzendingen van 22 verschillende bedrijven binnen gekomen. Het ging hierbij om 26 verschillende cultivars. In vergelijk is zowel het aantal inzendingen, het aantal deelnemende bedrijven als het aantal verschillende cultivars meer dan het vorige seizoen.

Bekijk hier het eindverslag van 2015.

Bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: