Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cannova Yellow in de finale van de Glazen Tulp

Uit honderden nieuwe cultivars zijn zes finalisten gekomen in de categorie Tuinplanten, die zich donderdag 17 december j.l. mochten presenteren tijdens de finale van de Glazen Tulp. De Cannova Yellow is één van deze finalisten en werd op een pakkende manier gepresenteerd door Harm Custers van Takii Europe, namens Kwekerij Meeslouwer en Vreugdenhil Bulbs & Plants. “Een exotische ontdekking” en “ze blijft maar bloemen geven!”. Dit waren enkele lovende woorden van de prominenten jury, over de Cannova Yellow. Op 21 januari zullen de winnaars bekend worden gemaakt.


Harm Custers van Takii Europe

Cannova Yellow
Cannova Yellow mocht zich net als de vijf andere finalisten in de categorie Tuinplanten, op 17 december presenteren voor een prominente jury en het publiek. Harm Custers, van Takii Europe, deed namens kwekerij Meeslouwer en Vreugdenhil Bulbs & Plants het woord. Na een pakkende opening, overtuigde hij de jury van de vele mogelijkheden van de Cannova. Jurylid Rob Verlinden deelde zijn ervaring met de Cannova en vertelde dat hij blij verrast was door de enorme groeikracht van de plant, waardoor de doorbloei buitengewoon lang is. Columnist Judith Baehner noemde de Cannova een echte ‘ontdekking’ met haar exotische uitstraling en veelzijdige karakter omdat zij geschikt is voor zowel tuin als balkon en daarmee perfect past binnen de huidige trend van ‘urban gardering’.

Glazen Tulp
Ieder jaar reikt bloemenveiling FloraHolland aan telers en veredelaars de FloraHolland Award de 'Glazen Tulp' uit in vier categorieën. De Glazen Tulp is in de sierteeltsector dé prestigieuze award voor de beste marktintroductie van het jaar. De winnaars worden geselecteerd en genomineerd uit de honderden nieuwe cultivars en concepten die jaarlijks op de veiling geïntroduceerd worden. In- en verkopers van FloraHolland en een vak- en publieksgerichte jury bepalen de nominaties en winnaars. De jury bestond dit jaar uit juryvoorzitter Rob Verlinden, Jorna Spapens, Romeo Sommers en Sarah Dikker, Judith Baehner en Lodewijk Hoekstra. Al deze prominenten beoordelen de producten op beleving, toegankelijkheid en toepasbaarheid. Er zijn ook opnames gemaakt voor Robs Grote Tuinverbouwing, die medio februari worden uitgezonden.

Bekendmaking winnaars
Of Cannova Yellow als winnaar uit de bus komt, blijft nog even spannend. Op 21 januari a.s. zal de bekendmaking en uitreiking van de awards plaatsvinden, in het Louwman Museum in ’s-Gravenhage.

bron: Pull Position
Publicatiedatum: